Debrecenben az M Studio Mozgásszínház

Debrecenben az M Studio Mozgásszínház

A sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház két előadással tart vendégjátékot Debrecenben, május 26-án a KAMPF-ot, 27-én pedig A per című előadást mutatják be a Csokonai Színház Víg Kamaraszínházában.

 A turné az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jön létre. Május 26-án, hétfőn 19 órától a KAMPF című mozgásszínházi előadást tekintheti meg a debreceni közönség. Az előadást Fehér Ferenc rendezésében vitte színre a társulat a tavalyi évadban. A KAMPF jelentése: harc, azaz protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfelé jutásért. Az előadás a kortárs tánc nyelvét használva, játékos formában jeleníti meg hétköznapi vívódásainkat, hatalmi játszmákkal szembeni kiszolgáltatottságunkat.

 A Franz Kafka regénye alapján készült A per című produkciót Barta Dóra rendezte, az előadás a váratlan-alaptalan támadásnak kitett kafkai hős, Josef K. menekülési kísérleteit állítja színpadra. A megingathatatlannak hitt biztonság elvesztése a főhőst korábbi önmagán való túllépésre kényszeríti. Az előadásban a rendező a klasszikus balett eszköztárát kortárs táncelemekkel összehangolva egy egyedi mozgásnyelvet teremt, melyet prózai elemek, azaz Kafka műveiből vett párbeszéd- és prózarészletek is kiegészítenek. A produkciót Debrecenben május 27-én, este 7 órától mutatja be a társulat.