Csomópontok, időpontok; az emlékezés vidékein

Csomópontok, időpontok; az emlékezés vidékein

Alkotó- és színháztábor a Shoshin Színházi Egyesület és a Jolly Színház szervezésében

Kide (Kolozs megye), 2014. augusztus 11-17.

Mi történik akkor, amikor egy óvatlan pillanatban mindent felfüggesztő erejével tér vissza múltunk a jelenünkbe? Amikor minden érzékszervünkkel visszatérünk egy pontba, ahol évek óta nem jártunk már? Ekkor szembesülünk azzal, hogy ez a pont megoldatlan, hogy itt feladataink maradtak, hogy a „jelen” illúziójával megtagadtuk a velük való foglalkozást, mert tulajdonképpen nem a valódi jelenben éltünk. A visszatérés kitűnő alkalom a tudatosításra, ugyanakkor remek termőföldje a színházi munkának is.

A Csomópontok, időpontok… a Shoshin Színházi Egyesület által (a Jolly Színházzal koprodukcióban) szervezett nyári kutató-, alkotó-, és színháztábor, egyszóval Találkozó, ahol az egyéni emlékezés kérdését próbáljuk körbejárni. Olyan technikákkal és eszközökkel dolgozunk, amelyek lehetővé teszik, hogy személyes emlékezésünket színészi értelemben megfogalmazzuk, azaz, hogy ezeket a csomópontjainkat próbáljuk objektív, a művészet felé mutató formába önteni. Mivel ez egy kutatás, kerülni fogjuk mind a szentimentalizmus csapdáját, mind pedig a túlzásba eső, meddő mélylélektani elemzéseket. Ehelyett megpróbálunk valami egyszerűt és őszintét keresni magunkban, valamit, ami mozgásba hoz, megnyit, energiát termel. A kreatív munka mellett nagy hangsúlyt fektetünk a specifikus fizikai és vokális tréningre, a reggeli és szürkületi szaladásra, és néhány egyszerű meditációs technikára.
A Köllő Csongor és Györgyjakab Enikő vezetésével zajló munka egyaránt zárt és szabad térben is folyik, a tábor végén pedig a falubeliek, valamint a városból érkező vendégek számára kis bemutatót tartunk.
Gyere el, ha: a színházi szakmában dolgozol, és fejleszteni kívánod a mesterséged; ha színire készülsz és ízelítőt vagy felkészítést keresel; ha nem vagy szakmabeli, de érdekelnek az előadói folyamatok; ha érdekel, hogy a színház eszközei hogyan hatnak a mindennapi életre; ha egy olyan nyári programot keresel, ami új lehetőségeket nyújthat, új irányokat mutathat, vagy egyszerűen csak lehetővé teszi a Találkozást.

A tábor 8-12 résztvevőnek szól, a részvételi díj 280 lej (tartalmazza a napi három étkezés és a szállás díját). Jelentkezési határidő augusztus 5, hatodika estig minden jelentkező visszajelzést kap a részvételről. Jelentkezni, valamint bővebb információt igényelni a shoshin.mail@gmail.com elektronikus postacímen, vagy a 0749-616450 mobilszámon lehet. Jelentkezéshez kérünk, állíts össze egy jelentkezési ívet, amely tartalmazza a neved, életkorod, étkezési igényeid (pl. vegetáriánus), munkahelyed/szakmád, színházi/előadói tapasztalatod, legfőképpen pedig a motivációt, hogy miért szeretnél Találkozni.

További részletek: www.facebook.com/shoshin.theatre