Csipkerózsika bemutatóra készül az Andrei Mureșanu Színház

Csipkerózsika bemutatóra készül az Andrei Mureșanu Színház

Az Andrei Mureșanu Színház társulata egy új bemutatóval kedveskedik Sepsiszentgyörgy színházkedvelő közönségének, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az előadást rendező Ivácson László és Fazakas Misi Csipkerózsika történetét állítja színpadra, a Grimm testvérek meséjének zenés táncos feldolgozásában.

A gyerekelőadás az egyik legfontosabb témát boncolgatja az emberi létezés kapcsán: az elmúlás, és az elmúlás elfogadásának, vagy éppen nem elfogadásának tükrében, az örök ifjúság és az örök élet kérdését. Nem utolsó sorban, egy beavatási történet. Mind Csipkerózsika, mind pedig az őt felébresztő herceg esetében egy ifjú, felnőtté válásnak lehetünk szemtanúi. Mindkettő életében egy lényegesen fontos esemény történik, amely által életminőségük egy más szintre lép. Csipkerózsika 16 évesen válik nagykorúvá, akár a kiserkenő vér szimbolikája, akár az elalvása által. Igazi továbblépést az életében a herceg csókja, mint első csók jelenti, amely a házassághoz vezet. Ezért a Csipkerózsika története egy kivárás- történet is. Az őt felébresztő hercegnek is akadályokat kell leküzdenie, hogy eljusson Csipkerózsikához. Így juthat el a mese végére a kiérdemelt csókhoz, illetve a boldogságot jelentő esküvőhöz. Csipkerózsika és a Herceg zenés- táncos történetében hangsúlyos szerep jut a nézőnek is, hiszen a számos interakció által, a gyerekek is részt vesznek az akadályok leküzdésében, az ő segítségükkel találnak egymásra a szerelmesek. Így minden előadás egy kicsit más, és minden előadáson együtt tudunk izgulni, hogy ma, most vajon sikerül-e?  – áll a színház közleményében.

Az előadás előbemutatója 2018 mácius 1.-én, a bemutatója március 2-án 17 órától lesz az Andrei Mureșanu Színház székhelyén, a Művész teremben.

JÁTSSZÁK: Sergiu Aliuș, Camelia Paraschiv, Maria Andras, Costi Apostol, Liviu Popa, Anca Pitaru, Claudia Aredelean, Fatma Mohamed, Elena Popa, Daniel Rizea, Alexandrina I. Costea, Mona Codreanu és Ion Fiscuteanu Jr.

Díszlet-, jelmeztervező: Bagoly Zsuzsanna

Koreográfia: Ivácsony László

Zene: Zeno Apostolache

Dramaturg: Fazakas Misi

Fordítás: Anna Popa

RENDEZŐ: FAZAKAS MISI és IVÁCSONY LÁSZLÓ

Jegyek vásárolhatóak a Városi Kulturális Szervezőirodában, vagy online a www.biletmaster.ro honlapon. Egy jegy ára 15 lej.

(Forrás: Andrei Mureşanu Színház)