Csipike a gonosz törpe hamarosan a Csíki Játékszínben

Csipike a gonosz törpe hamarosan a Csíki Játékszínben

A Csíki Játékszín november 28-án mutatja be Fodor Sándor Csipike, a gonosz törpe című mesejátékát Kányádi Szilárd rendezésében. A mesét színpadra alkalmazta: Garaczi László.

A csíkszeredai mesebérletesek közül elsőként a Móka bérletesek tekinthetik meg az előadást, november 28-án, szerdán 10.30-tól, majd ugyanaznap a Nagy Imre sárga bérletes nézőket várják a színházba, 12.30-ra. Másnap, november 29-én, csütörtökön fél tízre a Ludas Matyi bérleteseket, fél háromra pedig a Nyilas Misi bérleteseket várják a nézőtérre. További bérletes előadások decemberben.

 

Mekkorák vagyunk valójában? És mekkorának látjuk magunkat környezetünk tükrében? És jóságunk vajon mennyire kényszer, amely önértékelésünk kisszerűségéből fakad?

Már gyerekként szembesülünk, ha meseszinten is, ezekkel a problémákkal és a játék, amely képes feloldani minden harcos ellentétet, Csipikében sem vall kudarcot.

Lenyűgöző álomvilág, s bár gyerekekhez íródott, valahol a majdani felnőtthöz is szól játékosságával, tanulságaival, értékeivel.

Szereposztás: CSIPIKE: Vass Csaba; TIPETUPA: Bokor Andrea; KUKUCSI: Kosztándi Zsolt; KECSKEBÉKA: Fekete Bernadetta; VADDISZNÓ BÁCSI: Giacomello Roberto; LÓDARÁZS: Puskás László ;  HARKÁLY: Bilibók Attila; MÓKUS: Pap Tibor; MÉH: Szabó Enikő; MADÁR: Zsigmond Éva Beáta; Pisztráng: XX

Rendező: Kányádi Szilárd

Dramaturg: Bertóti Johanna

Díszlet-jelmeztervező: Székedi Ágota

Zeneszerző: Veress Albert

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Műsoron a Csipike, a gonosz törpe:

november 28. szerda, 10.30 – bemutató előadás, Móka bérlet

november 28. szerda, 12.30 – Nagy Imre sárga színű bérlet

november 29. csütörtök, 10.30 – Ludas Matyi bérlet

november 29. csütörtök, 14.30 – Nyilas Misi bérlet

december 4. kedd, 10.30 – Pinocchio bérlet

december 4. kedd, 12.30 – Nagy Imre zöld színű bérlet

december 5. szerda, 11.00 – Csipike bérlet

december 5. szerda, 13.00 – Macskacicó bérlet

december 6. csütörtök, 10.30 – Hófehérke bérlet

december 6. csütörtök, 12.30 – Micimackó bérlet

december 7. péntek, 11.00 – Hamupipőke bérlet

december  7. péntek, 12.30 – Kis herceg bérlet