Csíkszeredában a Böjttől böjtig

Csíkszeredában a Böjttől böjtig

A Háromszék Táncegyüttes április 29-én Csíkszeredában mutatja be a Furik Rita rendezésében készült Böjttől böjtig c. táncszínházi előadását.

 

A Böjttől böjtig című darab férfi és nő kapcsolatának világát ragadja meg. Aki hittel böjtöl, megtisztul a világ dolgaitól, megőrzi a szívét, és újjászületik – vallja a felvidéki származású koreográfus-rendező – esélye van a  gyűlöletet szeretetre, a rabságot  szabadságra váltani, és az igaz szerelemhez eljutni. A darab nem konkrét történet elmesélésére törekszik, hanem laza cselekményszerkezetű, lírai impressziókkal telített és expresszív képekkel megformált táncköltemény. A szeretet születésének és elmúlásának, a boldogság akarásának és a boldogság hiányának érzékeltetésére tesz kísérletet, profán és szakrális vonatkozásaiban egyaránt. Az érzelmektől fűtött belső világot elődeink ma is érvényes, letisztult tartalmainak felhasználásával mutatják be, Erdély csodálatos népzenéje és a Felvidék vokális zenei értékeinek jelenlétével és táncos hagyományainak ötvözetével.

Az előadást április 29-én, pénteken 19 órától a Csíki Játékszín nagytermében mutatják be. Jegyek elővételben Csíki Játékszín jegypénztáránál kaphatók.