Csehov-bemutató a Szigligeti Színházban

Csehov-bemutató a Szigligeti Színházban

A 2015-2016-os évad utolsó nagyszínpadi bemutatójának sajtótájékoztatóját tartották meg pénteken, március 11-én a Szigligeti Színház páholyelőcsarnokában. Csehov Három nővér című klasszikusát Balogh Attila viszi színpadra, aki jól összeszokott alkotói gárdájával tér vissza a nagyváradi társulathoz.

„A Szigligeti Színház missziójának tekinti, hogy megmutatkozási lehetőséget teremtsen a tehetséges fiatal alkotók számára. Ez a csapat A hetedik lépcsőfok – hrabali mesék című nagysikerű stúdióelőadásunk kapcsán már bebizonyította rátermettségét, s mi úgy gondoltuk, idén egy nagyszínpadi produkció kapcsán folytatnánk az együttműködést.” – mondta Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatója.

Balogh Attila mindenekelőtt munkatársairól és munkamódszeréről beszélt: „Benedek Zsolt dramaturggal és Golicza Előd díszlettervezővel több mint tíz éve ismerjük egymást, hiszen mindannyiunk színházi érdeklődését a sepsiszentgyörgyi Osonó diákszínjátszó csoportban töltött évek határozták meg. A csapat magját ez a mi hármasunk, illetve Hotykai Evelin jelmeztervező alkotja, akikhez ezúttal Györfi Csaba koreográfus és Daniel Aga (művésznevén Danaga) zeneszerző társult”. A rendező ugyanakkor megjegyezte, rendkívüli merészség részükről Csehov egyik legnehezebb és legismertebb drámáját úgy színpadra vinni, hogy a szöveg és az orosz szerző világa a maga teljességében érvényesüljön.

Benedek Zsolt kiemelte, hogy a dráma nehézsége abban áll, hogy a lényeges dolgok a színfalakon kívül történnek és hangzanak el, a jelenetekből pedig hiányzanak a tényleges konfrontációk: „ez a dráma a felnőtté válni képtelen gyermek-lányok drámája, akik saját álmaik helyett apjuk álmát élik” – tette hozzá a dramaturg.

A Három nővér bemutatójára március 18-án, 19 órától kerül sor a Szigligeti Színház nagytermében. Az eseményre a Szigligeti Ede-bérletek érvényesek, szabadjegyek pedig korlátozott számban kaphatók a színház jegypénztárában (keddtől péntekig 11-17 óra között, valamint az előadások előtt egy órával), illetve online a www.biletmaster.ro oldalon. Az előadást a Papp Magda A bérlettel rendelkezők március 19-én, 17 órától, a Bessenyei-bérletesek pedig március 20-án 17 órától tekinthetik meg.