Családi előadást mutat be a Figura

Családi előadást mutat be a Figura

Lázár Ervin meséi nyomán viszi színpadra Dávid A. Péter A Négyszögletű Kerek Erdő című gyermekelőadást. A bemutatóra január 17-én kerül sor délután 5 órától a Figura Stúdió Színház nagytermében. A premier alkalmával Tompa Klára, marosvásárhelyi színésznő költséges gyógykezelésére és műtétjére gyűjt a gyergyószentmiklósi társulat.

Lázár Ervin meséi örök érvényűek, széles korosztályt fognak át; ugyanúgy tanulhatnak belőle a felnőttek is, mint a legapróbbak. Ugye mindenki azt hiszi, hogy az oroszlánok félelmetesek, a lovak nem kékek, a nyulak jól tudnak szaladni, a macskák bájosak, a fenyőfák földhöz ragadtak, az erdő őrei mindig az állatok érdekében cselekszenek, a szörnyetegek gonoszak, és mindenki tudja, hogy mikor mit kell mondani? A négyszögesített Kerek Erdő lakói bizony nem felelnek meg ezeknek az elvárásoknak, nem mindennapi tulajdonságaikat elfogadva mégis békében élnek a majdnem mindent tudó Mikkamakka védnöksége alatt. „Sohasem kötök nyakkendőt. Sőt a cipőmet sem tisztítom, csak hetente egyszer. Ezek felesleges dolgok. Külsőségek. A szív az első… Értitek? A szív!” (Lázár Ervin)

A zenés, családi előadás díszlete újrahasznosítással készült, Ferenczi Zoltán díszlettervező ötlete alapján műanyagpalackok, illetve hulladék-kábelek kerültek felhasználásra. A bemutató a jegypénztárból kiváltott ingyenes helyjeggyel tekinthető meg, a jegyek árát, illetve a Tompa Klára számára felajánlott további adományokat az előtérben kihelyezett gyűjtődobozba fogadja a társulat.

Az előadásra jegyek kaphatóak a színház jegypénztárában hétköznaponként 15 és 19 óra között, valamint előadások előtt fél órával. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro.

Négyszögletű Kerek Erdő
Próbafotó: Jakab Lóránt