@Petru Cojocaru

Csak lazán! – stúdiótermi bemutató a temesvári színházban

Legújabb előadásának, a Csak lazán! bemutatójával indítja a májust a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

A produkció Szabó Magda Mózes egy, huszonkettő című regényének történetét meséli tovább. Az előadás indító helyzete a regény befejezése. Az alkotó csapat arra kereste a választ, hogyan folytatódhat Szabó Magda regénye.  A Mózes egy, huszonkettő kirepít a komfortzónánkból, hogy pár pillanatig megmerítkezhessünk valamiben, amiről magunk sem tudjuk, mi, de a könyv hatására elementáris vágyként jelentkezik bennük. – mondta ezt a könyv megjelenésekor Singer Magdolna irodalomkritikus.

A Csak lazán! története a generációk közötti szakadék és annak átjárhatatlansága, a tabuk, az évekig elhallgatott igazságok terhének hordozása és az önmagunkkal való őszinte szembenézés problémáit boncolgatja.

Az előadást a Take it easy ltd. –  vagyis a Csak lazán kft. –, egy színészekből, rendezőből, zeneszerzőből, vizuális művészekből álló kísérletező kedvű alkotócsoport hozta létre, rengeteg beszélgetés, improvizáció és közös szöveg írás, a vizuális és auditív világ csapatmunkában történő megtalálása során. Az alkotók szándéka olyan előadásokat létrehozni, amit elejétől végéig ők komponálnak meg, a történet kitalálásától, a megíráson keresztül a színpadra állításig.

Az alkotócsoport története a Zeppelin grófné eseté-vel kezdődött, 2019-ben, és csak remélni tudjuk, hogy a Csak lazán! c. előadás után is folytatódik majd. Ameddig improvizálni, bohóckodni és nagyokat nevetni tudunk, addig nagy baj nem lehet. A komédiázásban viszont nem ismerünk tréfát!  – Kedves Emőke, rendező

A Kedves Emőke rendezésében és a Take it easy ltd. alkotócsapatának munkája nyomán színpadra került produkció bemutatójára 2021 május 5-én kerül sor a színház Stúdiójában.

A hatályban lévő járványügyi korlátozások miatt a helyek száma korlátozott. A következő előadásokra május 6-án, illetve június 11-én várják az érdeklődőket.

Az előadás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával jött létre.