Conor McPherson darabot mutat be a Liviu Rebreanu Társulat

Conor McPherson darabot mutat be a Liviu Rebreanu Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának következő nagytermi előadása a Conor McPherson TENGEREN (NAVIGATORUL), Cristi Juncu rendezésében. Jelmez- és díszlettervező Cosmin Ardeleanu, fordító: Bogdan Budeș.

Az előadásra 2019. május 8-án, szerdán 19.00 órától kerül sor a Nemzeti Színház Nagytermében.

A szereposztás tagjai: Theo MARTON, Nicu MIHOC, Dan RĂDULESCU, Costin GAVAZĂ, Richard BALINT, Ale ȚIFREA.

Richard Balintot, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának színművészét a Legjobb férfi mellékszereplő díjra jelölte a Román Színházi Szövetség (UNITER) ebben az előadásban alakított Mr. Lockhart szerepéért.

 

Conor McPherson drámaíró 2006-ban írta a Tengeren című színművet. A cselekmény Karácsonykor Dublin külvárosában, Baldoyleban játszódik. A történet középpontjában az alkoholista James „Sharkey” Harkin áll, aki együtt él öregedő, vak testvérével, Richard Harkin-nal. Sharkynak nem csak alkoholizmusával, de Richard ingerlékeny természetével, valamint önmaga lelkiismeretével is meg kell küzdenie az ünnepek alatt.

A színművet „A legjobb színműért” járó Tony és Olivier díjakra jelölték.

A darab rendezője Cristi Juncu, aki a Liviu Rebreanu Társulat mindmáig nagy sikerrel játszott A nők iskolája (Școala Nevestelor) és a Fogat fogért (Dinte pentru dinte) előadásait is rendezte.

Jegyek a Kultúrpalotában működő jegyirodában (telefon: 0372758230), a színházi jegypénztárban (telefon: 0365806865) és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók.