Cirkuszi mutatványok, akrobaták és interaktív előadások az idei WonderPuck fesztiválon

Cirkuszi mutatványok, akrobaták és interaktív előadások az idei WonderPuck fesztiválon

A WonderPuck utcaszínházi fesztivál harmadik kiadása szeptember 13-15. között fog zajlani Kolozsvár központi terein és a bonchidai Bánffy-kastélyban.

 

A 2019-es WonderPuck három nap alatt több mint 40 előadással készül a kolozsvári közönség számára. Láthatnak ingyenes előadásokat magyarországi, olaszországi, törökországi, oroszországi, hollandiai, spanyolországi, moldovai, nagy-britanniai és helyi művészektől. Lesznek cirkuszi mutatványok, akrobaták és interaktív előadások is. Az országból is összegyűlnek a társulatok: bukaresti, brassói, nagyváradi, szatmári, gyulafehérvári, szebeni és aradi társulatok előadásai is láthatóak lesznek.

A Múzeum tér idén nagyobb helyet kínál a fiataloknak és tinédzsereknek szóló előadásaival. Az idei fesztivál egy másik újdonsága az, hogy a vizuális művészeteket összeköti a színházi művészettel: mindhárom helyszínen lesznek kiállítások is.

A színházi előadásokkal párhuzamosan műhelyfoglalkozások várják az érdeklődő családokat, illetve szakmai műhelyfoglalkozások a színészeket és színművészeti egyetem hallgatóit. A fesztivál együttműködik a Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karával. Együttműködés, amely lehetőséget biztosít a kölni ,,Hänneschen”  Színház menedzsere, Frauke Kemmerling „Hänneschen-Theater” című foglalkozásának megvalósítására.

A Puck Bábszínház színészei lesznek a WonderPuck vendéglátói, a fesztivál különböző helyszínein várják a gyerekeket.

A projektet a Puck Bábszínház az Esua egyesülettel közösen szervezi és a kolozsvári városháza, a kolozs megyei tanács, a nemzeti kulturális alap (AFCN), Hollandia nagykövetsége és a Lions Club támogatja.

A Puck Bábszínházról

A Puck Bábszínház 1950-ben alakult és a kolozs megyei tanács alárendelt szervezete. Az évek során rengeteg jelölést és díjat kapott, a magyar és román tagozatnak több mint 300 bemutatója volt. A jelenlegi műsorán 25 gyermekeknek szóló előadás szerepel. 2002-től szervezi kolozsvár egyik fontos eseményét, a Puck Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválját, 2017-től pedig a családoknak szánt, WonderPuck utcaszínházi fesztivált.