Caragiale darabot mutat be a Liviu Rebreanu Társulat

Caragiale darabot mutat be a Liviu Rebreanu Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának következő bemutatójára – I.L. Caragiale: FARSANG (D’ale carnavalului) 2019. március 27-én, a Színházi Világnap alkalmából, este 19.00 órától kerül sor a Nemzeti Színház Nagytermében. Rendező: Adi Inclenzan, díszlet- és jelmeztervező: Bogdan Spătaru.

„Azért választottam pont ezt a darabot a Caragiale munkásságból, mert egymással ellenkező befogadói reakciókat képes kiváltani. A Farsang, a különböző politikai és szociális kontextus vagy szórakoztat, vagy pedig megrémít. Így szeretném a közönség figyelmébe ajánlani. Kacagunk? Igen, de kin? Magunkon, másokon, mindenkin vagy csak egyeseken? Vagy félünk? És ha igen…” nyilatkozik Adi Iclenzan rendező, akinek a rendezésében láthattuk már Neil LaBute: Faragjunk férfit (Forma lucrurilor – Liviu Rebreanu Társulat, 2013) és Jon Fosse: Szép (Tompa Miklós Társulat, 2017) című előadásokat.

Adi Iclenzan a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem színházi rendező szakán, illetve rendezői mestertagozatán végezte tanulmányait. Több színházban dolgozott, közöttük a marosvásárhelyi Teatru 74-ben, a brassói Sică Alexandrescu Színházban, a jászvásári Fix Színházban, a galaci Fani Tardini Színházban, illetve a marosvásárhelyi Stúdió Színházban.

Az előadás szereposztása a következő: Iancu Pampon: Nicolae CRISTACHE; Didina Mazu: Georgiana GHERGU; Pincér: Cristian IORGA; Rendőrbiztos: Eduard MARINESCU; Nae Girimea: Theo MARTON; Miţa Baston: Laura MIHALACHE; Adóhivatali gyakornok: Ştefan MURA; Crăcănel: Liviu PANCU; Iordache: Alexandru PAVEL. Az alkotócsapat tagjai: Rendező: Adi ICLENZAN; Díszlet- és jelmeztervező: Bogdan SPĂTARU; Video design: Mihai PĂCURAR; Koreográfus: Andreea BELU.

A magyar nyelven feliratozott előadás 12 éven felülieknek ajánlott.

 

Jegyek a Kultúrpalotában működő jegyirodában (telefon: 0372758230), a színházi jegypénztárban (telefon: 0365806865) és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók.