Bukaresti fesztiválon a Liviu Rebreanu Társulat előadása

Bukaresti fesztiválon a Liviu Rebreanu Társulat előadása

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának előadása, az Erwin Şimşensohn rendezésében színre vitt Mihail Sebastian A NÉVTELEN CSILLAG / STEAUA FĂRĂ NUME című színmű Bukarestben a Teatrul de Comedie színpadán vendégszerepel a festCO 2016 cím alatt rendezett vígjáték-seregszemlén. A Román Komédia Fesztiválját 2013-ban szervezték meg első ízben a bukaresti Komédia Színház igazgatójának, George Mihăiţă színművésznek a kezdeményezésére. A fesztivál célja a román színműírás támogatása a legjobb, román drámaszövegek alapján színre vitt előadások bemutatásával. Az eddigi kiadásokban felsorakoztak hazai és külföldi, állami és független színházak egyaránt. 2006 óta a fesztivál versenyjellegű lett, a rendezvény végén a Komédia Gáláján díjazzák a legjobb előadást és a legjobb teljesítményt nyújtó művészeket.

A NÉVTELEN CSILLAG / STEAUA FĂRĂ NUME szereposztásának tagjai: Raluca Aprodu, Mihai Crăciun, Luchian Pantea, Roxana Marian, Costin Gavază, Dan Rădulescu, Laura Mihalache, Alexandru Pavel, Cristian Iorga, Claudiu Banciu, Larisa Dobrin, Carmen Ghiurco, Dorothea Moldovan, Alexandra Rus, Tudor Popa.

Díszlet-jelmez: Alina Herescu, zene: Vlaicu Golcea, dalszövegek: Andreea Radu,  koreográfia: Cristina Iuşan, lightdesign: Daniel Klinger.

A magyar nyelven feliratozott előadás Marosvásárhelyen 2016. június 7-én, kedden 19.00 órától lesz újra megtekinthető a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában hétköznap 12.00-17.30 között, a színházi jegypénztárban 9.00-15.00 óra között, előadások előtt egy órával a helyszínen, és a www.biletmaster.ro internetes oldalon.