Bukarestbe és a Dominikai Köztársaságba utazik az M Studio

Bukarestbe és a Dominikai Köztársaságba utazik az M Studio

Szeptember 17-én és 18-án a bukaresti Linotip Független Táncközpont látja vendégül a LIFT és a Pappa mia előadásokat, október 1 – 8. között pedig Santo Domingó-i táncfesztiválon mutatkozik be a társulat.

A Linotip Független Táncközpont Bukarest egyik legfontosabb, kortárs tánccal foglalkozó illetve kortárs táncprodukciókat befogadó központja. Alakulásuk óta nagy hatással vannak úgy a hazai, mint a nemzetközi kortárs táncszcéna fejlődésére valamint nagy szerepet játszanak annak népszerűsítésében is. Az M Studio két Fehér Ferenc-előadással mutatkozik be a bukaresti nézőknek: szeptember 17-én a Pappa mia illetve 18-án a LIFT produkciót lehet megtekinteni. Jegyek és további információk a Linotip Facebook oldalán találhatók.

A Fehér Ferenc koreográfiájában készült LIFT 2018-as bemutatója óta számtalan nemzetközi kortárs tánc és színház fesztiválon mutatkozott be Romániában, Magyarországon, Bulgáriában, Horvátországban, Németországban, Lengyelországban és Iránban.

Október 1 – 8. között a Karib-térségbe utazik a társulat: a Karib-tenger partján található Santo Domingó-i Edanco Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál XVI. kiadására kapott meghívást a produkció. A nagy hagyománnyal rendelkező fesztivál a Közép-amerikai régió meghatározó kortárs táncprodukcióinak bemutatásán túl, az évek során számos előadást látott vendégül Kanadából, Kolumbiából, az Egyesült Királyságból, Spanyolországból, Finnországból, Horvátországból – romániai társulat azonban most kapott először meghívást a seregszemlére.

Az M Studio előadására október 2-án és 3-án kerül sor a Manuel Rueda Előadóteremben.

A bukaresti vendégjátékok és a Santo Domingó-i fesztiválon való részvétel támogatója a Bethlen Gábor Alap.