Budapesti vendégjátékon a BBTE Magyar Színházi Intézete

Budapesti vendégjátékon a BBTE Magyar Színházi Intézete

Fotó: Bodó A. Ottó

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházi Intézetének hallgatói 2015. január 25-én este 19.30 órakor a budapesti Vígszínház Házi Színpadán játsszák tavaly májusban bemutatott Paraziták című előadásukat.

 Marius von Mayenburg Paraziták című drámájának szereplői két egymást maró pár és egy öregember, aki autóbalesetet okozva egy életre kerekesszékbe kényszerítette az egyik férfit. Életük rohamosan épül le, s ők nem hogy tehetetlenül tűrik, hanem észre sem véve segítik elő önnön pusztulásuk. Már-már banálisnak tűnő kegyetlen történet, egy mélységesen valóságos abszurd világ, melyben az értékrendek felborultak, a kapcsolatok kiürültek, a színpadon a magukét hajtogató kompromisszumképtelen torzók vannak. A kolozsvári színművészettisek ezeknek a sorvadó véglényeknek a lelkét próbálják megfejteni, az embertelenben megtalálni az esendőt, emberit. Előadásuk életről és halálról, magányról, fájdalomról, szeretetéhségről, szeretetről és szerelemről, kóbor, sérült emberi lelkekről szól, akik észrevétlenül felszámolják magukat. Felkavaró, hideg tükör, amiben ismerős arcokat látunk.

A Bodó A. Ottó által rendezett produkció szereplői: Csokán C. Raul, Molnár Enikő, Okos Attila Ákos, Pál Attila és Puzsa Patrícia.

A budapesti előadásra jegyek a Vígszínház jegypénztárában és honlapján vásárolhatók.