Budapesti színháztalálkozón vesznek részt a sepsiszentgyörgyi drámás diákok

Budapesti színháztalálkozón vesznek részt a sepsiszentgyörgyi drámás diákok

A Plugor Sándor Művészeti Líceum Drámatagozata június 3- 5. között a Budapesten megrendezésre kerülő I. Kárpát-medencei Diákszínjátszó Találkozón vesz részt. A drámás diákok június 4-én 10 órakor az Akvárium klubban mutatják be az Antigoné- ahogyan mi látjuk című előadásukat.  A produkció egy rendhagyó kísérlet, amelyben a színház- és filmművészet összekapcsolódik, kiegészítve egymást.

Fazakas Misi, az Osonó rendezője, egyben a drámatagozat vezetője és színészmesterség tanára, valamint Mucha Oszkár az Osonó színésze és a drámás diákok szaktanára által létrehozott projekt eredményeként létrejött előadás kiindulási pontja az a kísérlet és keresés volt, amely által a 17-18 éves drámások önmagukat fogalmazhatták meg az Antigoné című drámában felvázolt témák és kérdések kapcsán. Így az előadás vége is rendhagyó, hiszen a fiatalok személyes vallomásai hangzanak el a szabadságról, önkeresésről, áldozatvállalásról, forradalomról, hitről.

A Magyarság Háza és az Osonó Színházműhely által szervezett budapesti esemény a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Erdély, Vajdaság, Szlavónia, Felvidék és Magyarország diákszínjátszói számára teremt találkozási lehetőséget, szakmai tapasztalatcserét és a nagyközönség előtti bemutatkozási lehetőséget.

A Regisztrált Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó több szakmai projektet hozott létre a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai számára. A jelenlegi projekt célja is a drámás fiatalok tehetségének kibontakoztatása, a szakmai és emberi kompetenciák fejlesztése a non formális oktatási módszerek által, valamint az új helyzetek, a találkozás, az ismerkedés és szakmai impulzusok helyzetének megteremtése.

I. Kárpát-medencei Diákszínjátszó Találkozón, a csapatok előadásainak megtekintésén túl, a drámás diákok több színészmesterség műhelyfoglalkozáson vesznek részt. A kísérő programok között pedig koncertek és a Csodák Palotájának meglátogatása szerepel.