Budapesti szakmai gyakorlaton a sepsiszentgyörgyi drámás diákok

Budapesti szakmai gyakorlaton a sepsiszentgyörgyi drámás diákok

A Regisztrált Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely a Nemzeti Tehetség Program támogatásával budapesti szakmai gyakorlatot szervezett a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai számára. A december 12. és 16. között zajló projekt szakmai helyszíne a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola. A kiegészítő programok között szerepel a várossal való megismerkedés, film- és színházi előadásnézés, valamint az Országház, a Terror Háza és különböző múzeumok meglátogatása is.

Délelőttönként a sepsiszentgyörgyi diákok a budapesti drámatagozatos fiatalokkal közösen, helyi szakemberek irányításával ének- és hangképzés, színpadi mozgás, beszédtechnika, vers- és prózamondás valamint színészmesterség műhelyfoglalkozásokon vesznek részt. Fazakas Misi a társulat rendezője, egyben a drámatagozat vezetője és színészmesterség tanára, valamint Mucha Oszkár az Osonó színésze és a drámás diákok szaktanára által létrehozott projekt célja a drámatagozaton tanuló fiatalok tehetségének kibontakoztatása, a szakmai és emberi kompetenciák fejlesztése a non formális oktatási módszerek által, valamint az új helyzetek, a találkozás, az ismerkedés és szakmai impulzusok helyzetének megteremtése.

Az intenzív szakmai tevékenység mellett kiegészítő programokkal bővítette a projektet az Osonó, amely során a diákok interaktív történelmi áttekintésként meglátogatják a Hősök terét és a Budai Várat, továbbá a Magyar Fotográfusok Házát, a Terror Háza Múzeumot, valamint az Országházat, ahol a csoportot Pánczél Károly képviselő, a Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke fogadja. A sepsiszentgyörgyi fiatalok a Színház – és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadán megtekintik a budapesti és kaposvári színész szakos hallgatók koprodukcióját. A projekt az Uránia Nemzeti Filmszínház meglátogatásával és filmnézéssel zárul.

Az Osonó Színházműhely működését a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány támogatja.