Budapesti műhelymunkán a sepsiszentgyörgyi drámatagozatos diákok

Budapesti műhelymunkán a sepsiszentgyörgyi drámatagozatos diákok

A Bethlen Gábor Alap Határtalanul! pályázata tette lehetővé, hogy március elseje és hatodika között együtt dolgozhassanak Budapesten a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum színészosztályainak és a budapesti Egyetemi Katolikus Kollégium és Gimnázium dráma- média csoportjának diákjai.

 A pályázat egyik célja a közel 50 fiatal szakmai tapasztalatcseréje, amely a közös műhelyfoglalkozásokon és a próbákon teljesedik ki. A másik cél abba az interaktív kutató- és alkotómunkába összpontosul, amely a diákokkal közösen, a művészet eszközeivel arra keresi a választ, hogy mit jelent ma a március 15-i ünnepünk a tizenhat-tizennyolc éves fiatalok számára.  A két iskola diákjai témába vágó interjúkat készítenek a budapesti járókelőkkel, majd az így létrejött anyagot rövid- és dokumentációs filmekben, valamint happeningszerű installációkban dolgozzák fel. A projektet Benyhe Bernát és Kipke Ágnes budapesti tanárok, Fazakas Misi drámatagozat- vezető, illetve Mucha Oszkár és Beteg Zsuzsa sepsiszentgyörgyi szakemberek irányítják.

 A Határtalanul program első része Sepsiszentgyörgyön zajlott október 19. és 24. között, amikor az ’56-os ünnepségekbe kapcsolódott be a két iskola dráma- és médiacsoportja.