Budapesten tartja évadzáró előadását az Osonó Színházműhely

Budapesten tartja évadzáró előadását az Osonó Színházműhely

Június 10-én, szombaton 19.00 órakor az RS9 Színházban lesz látható az idei évad utolsó osonós előadása. Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, a fiatalok személyes történeteit feldolgozó produkciót a 10. Színházi Olimpia keretében mutatja be a társulat. Az előadást egy interaktív közönség- találkozó követi, amely teret ad a közös gondolkodásra, a dokumentarista előadásban felvetett témák és problémák megvitatására.

A Fazakas Misi által rendezett előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A produkció eddig 3 kontinens 24 országának 193 településén került bemutatásra.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját is. 

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Kalotai Máté, Basa Ádám, Kósa Emese

Technikus: Csortán Géza                                  

Rendező: Fazakas Misi