Budapesten tart műhelyfoglalkozásokat az Osonó Színházműhely

Budapesten tart műhelyfoglalkozásokat az Osonó Színházműhely

A magyarországi Nemzeti Kulturális Alap Színházművészeti Kollégiuma résztámogatásával az Osonó szeptember 18. és 22. között, egy komplex színházi program részeként, több tréninget tart olyan budapesti iskolákban, ahol fontosnak tartják a társulat sajátos, színházon keresztül történő nevelési módszereit és azoknak alkalmazását valamint hatását. Az Osonó két tagja – Fazakas Misi és Mucha Oszkár – által vezetett színházi nevelési, önismereti- és személyiségfejlesztő műhelyfoglalkozások célja a résztvevő fiatal szociális érzékenységének mélyítése, így a foglalkozások által olyan társadalmi, szociális problémák és sorsok kapnak hangot, amelyek közös gondolkodásra ösztönzik a résztvevőket, így járulva hozzá a válaszok és megoldások megközelítéséhez illetve megtalálásához, elősegítve az erősebb és összetartóbb közösségek kialakulását.

A színházi- nevelés projekt keretén belül, a társulat olyan intézményekbe látogat el, ahová visszahívták műhelyfoglalkozásokat tartani, de mindezek mellett az Osonó új iskolákat is bekapcsol a projektbe, így az esemény partnerei a Zöld Kakas Líceum, Nándorfejérvári úti Szakkollégium, Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium.

A magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott Osonó Színházműhely a színház, oktatás és szociális projektek kulcsszavakra építi fel tevékenységét. Ennek jegyében az idén összesen 42 előadást tartott, 60 műhelyfoglalkozást és 6 drámatábort szervezett, és mindeddig 3 kontinens 25 országában vezetett közösségépítő, csapatfejlesztő, önismereti és szakmai műhelyfoglalkozásokat, hiszen a társulat számára fontosak azok az oktatási- színházi formák, amely által az emberek közötti interakció, találkozás és párbeszéd megteremthető. A jövő héten zajló foglalkozások a családon belüli, az iskolán belüli és a fiatalok közötti viszonyrendszert járják körbe.