Budapesten előadásokat, Ausztriában műhelyfoglalkozásokat tart az Osonó Színházműhely

Budapesten előadásokat, Ausztriában műhelyfoglalkozásokat tart az Osonó Színházműhely

A következő napokban két alkalommal lesz látható Budapesten a fiatalok személyes történeteiből létrehozott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás. Április 26-án 16 órakor a Számalk-Szalézi Szakgimnázium, majd 27-én 19.15 órakor a Katona József Színház közönsége láthatja a Fazakas Misi által rendezett dokumentarista előadást, amelyet minden alkalommal az Osonóra jellemző moderált interaktív beszélgetés követ. Április 28. és május 1. között az ausztriai Steyrben tart műhelyfoglalkozásokat Mucha Oszkár, a társulat színésze.

A Fazakas Misi által rendezett előadást eddig 520. alkalommal mutatta be a társulat 3 kontinens 24 országának 175 településén. Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A magyarországi adaptáció elkészítésében az Osonó produkciós partnere a budapesti Bakelit Multi Art Center volt.

Az ausztriai Verein für Freizeit und Bildung ifjúsági szervezettel a társulat már többször működött együtt különböző nemzetközi projektek és Erasmus+ pályázatok kapcsán. A Steyr-i szervezet, mint nagy tapasztalattal rendelkező partnert kérte fel ismét az Osonót, hogy április 28. és május 1. között, Mucha Oszkár vezetésével hozzon létre egy ifjúsági projektet. A helyi fiatalok számára szervezett esemény célja az, hogy a személyiségfejlesztő műhelyfoglalkozások által feltérképezze a fiatalok problémáit, majd az egymással megosztott személyes tapasztalatok és ötletek alapján elkészüljön egy rövidfilm.