Búcsúzik A dzsungel könyve, Gyergyóba megy Cókmók

Búcsúzik A dzsungel könyve, Gyergyóba megy Cókmók

Elköszön udvarhelyi közönségétől A dzsungel könyve című musical – tavalyi, 2013/2014-es évad legnépszerűbb  produkciója.  Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában is vendégszerepel a társulat.

 A Tomcsa Sándor Színház január 17-én, szombaton délután 5 órától utolsó alkalommal mutatja be itthoni színpadon A dzsungel könyvét.

A több mint 10 ezer nézőt vonzó, és minden korosztálynak felhőtlen szórakozást nyújtó produkciót Nagy  Regina rendezte. A musical szövegét Rudyard Kipling regénye alapján Békés Pál írta, zenéjét Dés László komponálta, a fülbemászó dalok szövegét pedig Geszti Péter írta.

 A dzsungel könyve című musical székelyudvarhelyi bemutatója 2013. december 19-én volt. A 2013/2014-es évadban az előadást nem csak itthon, de vendégelőadásként is bemutatták: 2014. március 15-én Brassóban, május 14-én pedig Tokajban játszották nagy sikerrel.  A musical népszerűsége töretlen maradt: a 2014/2015-ös évadban teltházas volt a novemberi bérleten kívüli két előadásunk.

A musicalt most szombaton utoljára láthatja a székelyudvarhelyi közönség.

A bérleten kívüli előadásra jegyeket már lehet vásárolni a színház jegypénztárában, hétköznapokon 11-14 és 15-17 óra között. A jegypénztár előadások napján 11-14 óra között tart nyitva, illetve előadás előtt egy órával nyit.

A helyfoglalási szándékot a 0266 21231,  0743 212131-es telefonszámokon, e-mailben pedig a  kozonsegszervezo@szinhaz.ro címen lehet jelezni.

 A dzsungel könyvét utolsó alkalommal január 18-án, vasárnap délután 5 órától Gyergyószentmiklóson mutatja be a társulat.

Mesemaraton Gyergyószentmiklóson

Cókmók, a morgolódó szekrénymanót
Fotó: Balázs Atilla

Ezen a héten a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház társulatát látja vendégül színházunk. A Dézsi Szilárd rendezte Rumcájsz, a rabló című mesejátékot gyerekbérletes nézőink tekinthetik meg január 12-16. között, délelőttönként 10 és 12 órától.

A székelyudvarhelyi társulat a viszonozza a mesés délelőttöket: jövő héten, azaz január 20-23. között, Cókmókot, a morgolódó szekrénymanót ( rendező: Nagy Regina) és Az iduri szörny ( rendező: Barabás Árpád) című báb- illetve mesejátékot mutatja be a gyergyói gyerekközönségnek. Az előadásokat január 20-án, 21-én és 22-én délelőtt 10 ( Cókmók) és 12 órától ( Az iduri szörny)  játsszák. Január 23-án, pénteken, pedig Cókmók és barátai várják a gyerekeket délelőtt 9:30 illetve 11 órai kezdettel a Figura Stúdió Színház stúdiótermében.

 Rendes feltámadás Csíkszeredában

Rendes feltámadás
Fotó: Balázs Attila

A hírhez kapcsolódik, hogy január 29-én, csütörtökön a Csíki Játékszín látja vendégül a Tomcsa Sándor Színház társulatát. A csíkszeredai közönség a Tamási Áron művei alapján Csurulya Csongor által színre vitt Rendes feltámadás című színművet este 7 órától tekintheti meg.

Az előadások szereposztása és más, kapcsolódó információk a www.szinhaz.ro honlapon.