Brecht-darabot mutat be a Szigligeti Színház

Brecht-darabot mutat be a Szigligeti Színház

Az évad első stúdióbemutatójára készül a Szigligeti Társulat. Bertolt Brecht Állítsátok meg Arturo Uit! című drámájából Balogh Attila rendez látványos, dinamikus előadást.

            A szöveg fordulatos gengsztertörténet, ugyanakkor az európai történelem egyik legsötétebb korszakának, Adolf Hitler felemelkedésének az allegóriája. Arturo Ui kisstílű gengszter az 1930-as évek Amerikájában. A sajtó már nem a bűntényeiről, hanem az őt érintő gazdasági válságról ír. Ui azonban hamarosan terhelő információkra bukkan az eddig becsületességéről híres politikusról, Dogsborough-ról, aki engedett a kísértésnek, és belekeveredett a Karfiol Tröszttel folytatott kétes tárgyalásokba. Ui azzal fenyegetőzik, hogy leleplezi Dogsborough-t, ha a politikus nem támogatja őt. A gengszter és bandája korrupt védelmi rendszerré alakul, amelyen keresztül Ui hatalomra és tekintélyre tesz szert. Meggyőző politikussá akar válni, erőssége szónoki képességeiben és vizionárius személyiségében rejlik. Ahogy Ui kapzsisága és hatalomvágya növekszik, úgy válnak egyre brutálisabbá a célja eléréséhez használt eszközei. Chicagóban olyan sikeres, hogy magasabbra teszi a lécet, és a közeli Cicero városában akar terjeszkedni.

            14 éven felülieknek ajánlott előadás.

            Koprodukciós partner a Szentendrei Teátrum.

            A március 10-ei bemutatóra és a 17-ei második előadásra a jegyek már elfogytak, de az előadást március 18-án, illetve április 6-án, 7-én és 30-án is műsorra tűzzük a Transilvania Színpadon. A műsorrendet a Szigligeti Színház honlapján, Műsorrend menü pont alatt találják, jegyek kaphatók a jegypénztárban, illetve a szigligeti.biletmaster.ro oldalon.