Brassóban hirdetett bérletet az Udvartér Színház

Brassóban hirdetett bérletet az Udvartér Színház

Az Udvartér Színház – Kézdivásárhely és Kovászna mellett – Brassóban is bérletet indított a 2023/2024-es évadra, amely rendkívül pozitív fogadtatásra lelt, az első előadást már teltház előtt játszhatja a társulat: Mihály János, Elek Ágota, Kiss László és Gecse Noémi.

December 11-én 19 órától Brassóban, a Redut Kulturális Központban mutatja be a kézdivásárhelyi Udvartér Színház első saját produkcióját, Molnár Ferenc A testőr című, két felvonásos vígjátékát, Kányádi Szilárd rendezésében.

A TESTŐR

(vígjáték két felvonásban)

Játsszák: Mihály János, Elek Ágota, Kiss László, Gecse Noémi.

Díszlet- és jelmeztervező: Bakcsi Kata.

Rendező: Kányádi Szilárd.

*

„Az ünnepelt színész házaspár szalonjában vagyunk. A férj, az országos hírű Színész barátjának, a Kritikusnak arról panaszkodik, hogy félti a házasságát; fél év nász után talán már meg is unta őt a felesége, a Színésznő – sőt, lehet, hogy az asszony már ki is szeretett belőle. Ilyenkor egy férfinek lépnie kell: vissza kell hódítania a feleségét. El is kezdődik a nagy visszaszerző hadművelet, ám – ahogy az Molnárnál lenni szokott – nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy a Színész és a nézők sejtik…”

Kányádi Szilárd színész, rendező, rendezett a Janus Egyetemi Színházban, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatánál, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatánál, a Szigligeti Színházban, a Csíki Játékszínnél.