Borisz Akunyin Sirály című darabját mutatja be a Csíki Játékszín

Borisz Akunyin Sirály című darabját mutatja be a Csíki Játékszín

A Csíki Játékszínben március 1-jén, pénteken mutatják be a kortárs orosz szerző Borisz Akunyin Sirály című darabját. Az előadást Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatója rendezi, aki első alkalommal dolgozik a csíki társulattal. A produkcióban vendégművészként látható a csíkszeredai Bogdán Zsolt, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze, akit korábban a Képmutatók cselszövésében láthatott a helyi közönség.

A bemutató előadás 19 órai kezdéssel lesz látható, amire érvényes a Bánk bán bérlet. Márciusban a bemutatón kívül még 10 alkalommal lesz lehetőség megnézni a produkciót.

A fennmaradó helyek függvényében a bérletes előadásra jegyet is lehet váltani.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/csikszereda/csiki-jatekszin/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

A nagyszínpadi előadásainkra a késve érkező nézőinket csak szünetben áll módunkban beengedni. Megértésüket köszönjük!

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Borisz Akunyin darabja Csehov Sirályának zárójelenetével indul. A mű a csehovi drámaiság és a bűnügyi elbeszélés ötvözete. Már-már fekete komédia. Vajon mi történik a Sirály híres zárójelenete után?

Csehov posztmodern újragondolása, az eredeti mű hagyományos, lineáris kronológiáját is megbontja: az eredeti dráma utolsó jelenetét követően Trepljov halálának – mely Akunyin változatában gyilkosság, nem pedig öngyilkosság eredménye – felderítése ismétlődik meg többszörösen. Amellett, hogy Akunyin ezzel sajátosan megjeleníti a szövegben a posztmodern önmagába visszatérő, ismétlésen alapuló időkoncepcióját, egyben a krimi műfajának legalapvetőbb sajátosságát is ironikusan kiforgatja.

Borisz Akunyin

SIRÁLY

Szereplők:ARKAGYINA: Fekete Bernadetta; TREPLJOV: Vass Csaba; SZORIN: Lőrincz András Ernő; DORN: Bogdán Zsolt; TRIGORIN: Puskás László; POLINA ANDREJEVNA: Bartalis Gabriella; SAMRAJEV: Keresztes Szabolcs; MÁSA: Bokor Andrea; NYINA: Sándor Anna; MEDVEGYENKO: Bende Sándor

Rendező:Albu István

Díszlet-jelmeztervező: Márton Erika

Zeneszerző:Bocsárdi Magor

Fordította: Dr. Molnár Angelika

Műsoron márciusban:

március1. péntek, 19.00 – bemutató előadás, Bánk bán bérlet

március3. vasárnap, 19.00 – Prospero bérlet

március5. kedd, 18.00 – János vitéz bérlet

március6. szerda , 18.00 -Sganarelle bérlet

március7. csütörtök, 19.00 – Tiborc bérlet

március10. vasárnap, 19.00 -Liliomfi bérlet

március14. csütörtök, 19.00 – Antigoné bérlet

március26. kedd  , 17.00 – Csongor és Tünde bérlet

március27. szerda, 17.00 -Arlechino bérlet

március28. csütörtök, 17.00 – Romeo és Júlia bérlet

március29. péntek, 19.00 – Hamlet bérlet