Bolha a fülbe - Bemutató a Csíki Játékszínben

Bolha a fülbe – Bemutató a Csíki Játékszínben

A Csíki Játékszín április 21-én (szerdán) 19.00 órától mutatja be Zakariás Zalán rendezésében Georges Feydeau Bolha a fülbe című klasszikus vígjátékát.

A bemutatót követően az előadás április 24-én (szombat) és 25-én (vasárnap) 19.00 órától is látható lesz.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Victor-Emmanuel Chandebise és felesége túlságosan felhőtlen, már-már az unalomig boldog házasságban élnek. Egy nap azonban a férj kedvenc nadrágtartóját tartalmazó csomag érkezik egy kétes hírű lebujból. Gyanús egybeesés ez a nagytermészetű férj lankadt kedélyállapotával.

A szivárványos harmónia azonnal szertefoszlik, a féltékeny feleség névtelen találkára hívja társát a Tüzes Kandúr fogadóba, és ezzel kezdetét veszi párkapcsolati hajsza…

Georges Feydeau francia drámaíró vérbő humorral átszőtt vígjátékában a félreértések, a kommunikáció hiánya, és a nagy egymásra találások egy olyan könnyelmű világot teremtenek, melyben a hűség megbomlása se jár különösebb következményekkel. És amellett, hogy a váratlanabbnál váratlanabb fordulatok folyamatosan megnevettetnek, felfedezhetjük a mindennapok ironikus tükörképét is. Így érhető tetten azoknak a banális helyzeteknek a valósága, melyek időnként indokolatlanul tesznek bolhát a fülbe.

Zakariás Zalán számos belföldi és magyarországi színházban rendezett már, a Csíki Játékszínben ez az első munkája. Az díszletet Szűcs-Olcsváry Gellért tervezte, az előadás jelmeztervezője György Eszter.

Játsszák: Kozma Attila, Bende Sándor, Kányádi Szilárd, Bilibók Attila, Giacomello Roberto, Lőrincz András Ernő, Kányádi Anna, Márdirosz Ágnes, Szabó Enikő, Borsos Tamás, Tóth Jess, Zsigmond Éva Beáta.

Jegyek válthatók a színház jegypénztárában munkanapokon 12.00 és 15.00 óra között, valamint előadások előtt egy órával.

Információk, és helyfoglalás 0751-039-026-os telefonszámon.

Az előadás a járványügyi előírások betartásával zajlanak.

Georges Feydeau

BOLHA A FÜLBE

Szereposztás:

Victor-Emmanuel Chandebise | Poche: KOZMA ATTILA

Camille Chandebise: BENDE SÁNDOR

Romain Tournel: KÁNYÁDI SZILÁRD

Doktor Finache: BILIBÓK ATTILA

Carlos Homenides de Histangua: GIACOMELLO ROBERTO

Étienne: LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ

Raymonde Chandebise: KÁNYÁDI ANNA

Lucienne Homenides de Histangua: MÁRDIROSZ ÁGNES

Olympe: SZABÓ ENIKŐ

Rugby: BORSOS TAMÁS

Lány: TÓTH JESS

Énekesnő: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA

Rendező: ZAKARIÁS ZALÁN

Díszlettervező: SZŰCS-OLCSVÁRY GELLÉRT

Jelmeztervező: GYÖRGY ESZTER