Boldogságia - a szatmári színház vendégjátéka Nagyváradon

Boldogságia – a szatmári színház vendégjátéka Nagyváradon

December 17-én és 19-én Nagyváradon vendégszerepel a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata Mikó Csaba Boldogságia című darabjával. A  Szigligeti Színház ifjúsági bérletében szereplő előadást három alkalommal láthatja a közönég: december 17-én, kedden 19 órától (Ady Endre-bérlet), valamint december 19-én., csütörtökön 13 (szabadelőadás) és 17 órától (Juhász Gyula-bérlet).

 A Harag György Társulat ősbemutatóként játszotta 2013. május 10-én Mikó Csaba Boldogságia című ifjúsági steampunkját, a szerző ezt a darabot kifejezetten a társulat és Csiki Zsolt rendező felkérésére írta. A rendező megfogalmazása szerint „a boldogságkeresés végleteit ismerhetjük meg az előadásból, és kiderül, mindenkinek mást jelent a fogalom. Két fiatal felnőtté válásának a története, akik megtapasztalják a boldogságtényezők végleteit, és megértik, csak az egészséges határokon belül lehet boldog az ember”.

Van egy ország, neve: Boldogságia. Állampolgárainak hétköznapjait a Szellem ármánykodása árnyékolja be. Boldogságia fennállásának tizedik évfordulóján egy feltaláló család egy félig kész, különösen veszélyes szert készít a hőn szeretett elnöknek ajándékba. Kihasználva a megfelelő pillanatot a Szellem megkaparintja ezt az ajándékot, és elkezdi terjeszteni, ezzel három részre szakítja Boldogságiát. Egy maroknyi csapat elindul, hogy szembeszegüljön a Szellemmel, de nem is sejtik, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk útjuk során…

Az előadás szereplői: Bándi Johanna, Marosszéki Tamás, Gaál Gyula, Varga Sándor, Nagy Orbán, Kányádi Szilárd, Gál Ágnes, Zákány Mihály, Péter Attila Zsolt és Laczkó Tekla. A produkció dramaturgja Kányádi Szilárd, a díszletet Csiki Zsolt tervezte, a jelmezek Zsigmond Adél munkáját dicsérik. Az előadásban látható video-bejátszások operatőre és vágója Süveg Károly, a produkció technikai munkatársa Végh Balázs, ügyelője és súgója Dobos Kata.