Bérletszünetes családi előadást hirdet a Harag György Társulat

Bérletszünetes családi előadást hirdet a Harag György Társulat

Az előadás szövegkönyvét Gimesi Dóra írta a Grimm testvérek Egyszemke, Kétszemke, Háromszemke című meséjéből, a rendező pedig Márk-Nagy Ágota, aki korábban már több nagy sikerű gyerekelőadást is színre vitt a társulat művészeivel.

Az előadás a család minden tagja számára valódi kulturális kikapcsolódást ígér, szereplői: Laczkó Tekla, Bándi Johanna, László Zita, Méhes Kati – Poór Lili-díjas, Nagy Tamás és Poszet Nándor. A produkció díszletét és jelmezeit Kürti Andrea m. v. tervezte, az előadás zenéjét pedig Szátvári Csaba m. v. szerezte, ügyelő és súgó Liegner Zsolt.

 

 

Hogyan vágjon neki az életnek valaki, ha mindenki összefog ellene és a környezete kiközösíti? Hogyan lehet a magányból és kiszolgáltatottságból kitörni? Milyen belső tartalékok, erőforrások segítenek, hogy a „másságát” valaki átokból áldássá változtassa?

Az írónő Gimesi Dóra egy kevésbé ismert Grimm mesét (Egyszemke, Kétszemke, Háromszemke) használt alapanyagul a Szemenszedett mese megírásához, melyben a teljes reménytelenségből tör ki a mese hőse és halad kitartóan a beteljesedés, a boldogság felé. A szatmári Szemenszedett mese életre szóló útmutatót ajánl közönségének, választ kínálva a fenti, gyötrő kérdésekre. A mesében megismerkedhetünk Erzsi sorsával, aki kétszeműnek született egy olyan országban, ahol mindenki páratlan szemű és senki nem kegyelmez az efféle torz lényeknek, mint amilyen ő. Legkegyetlenebbek a nővérei, akik kínozzák a kishúgukat, de az ország összes lakója elveszejtené a „kétszeműt”. Erzsi nem törik meg, nem esik kétségbe. Belső tartásával, önzetlenségével, segítő szándékával végül küldetését is megtalálja. Mindebben segítségére van barátja, egy kecske és egy, a népmesékből jól ismert sámán-öregasszony. Erzsi párja is megérkezik az előadás végére, természetesen egy királyfi, akinek oldalán a kétszeműek országába távozik Erzsi, immár királynéként.

Az előadást 5 éven felüli nézőinknek ajánljuk, felső korhatár nélkül, abból a megfontolásból, hogy talán mindenkivel előfordul néha, hogy úgy érzi, álmait, céljait nem tudja megvalósítani. A varázsmesék szimbolikus nyelvén útmutatást és biztatást kaphatunk Erzsi példamutató kitartásáról és választott értékeihez való hűségéről, melyek az önmegvalósítás feltételei.

 

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, előadások előtt egy órával a helyszínen, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.