Bérletszünetben tekinthető meg a Portugál Csíkszeredában

Bérletszünetben tekinthető meg a Portugál Csíkszeredában

A Csíki Játékszín március 3-án, szombaton 19 órától bérletszünetben játssza Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját Victor Ioan Frunză rendezésében.

 A címben szereplő portugál egyszerre hely és életérzés, vágy a beteljesedésre. Egy képzeletbeli magyar falu, Irgács hétköznapjaiba láthatunk be. A helyi kocsmát Lajos (Lőrincz András Ernő) és lánya, Masni (Bokor Andrea) vezeti, törzsvendégeik között ott egy volt rendőr (Puskás László), aki elvenné a lányt, Sátán (Vass Csaba), akiről nehéz eldönteni, hogy azért iszik-e, mert elhagyta a felesége, vagy épp azért hagyta ott, mert képtelen megváltozni, egy közmunkából túlélő szózsonglőr (Kozma Attila) és alkoholista felesége (Szabó Enikő), de a pap (Kányádi Szilárd) is be-benéz, ha arra jár, de csak minden második vasárnap tart misét a faluban. A falu tipikus szereplői közé csöppen Budapestről egy író (Veress Albert), aki Portugáliába indul, de néhány napra itt szeretne megpihenni.

Egressy Zoltán

PORTUGÁL

tragikomédia két részben

 

Masni: Bokor Andrea

Bece: Veress Albert

Kocsmáros: Lőrincz András Ernő

Retek: Puskás László

Pap: Kányádi Szilárd

Csipesz: Kozma Attila

Asszony: Szabó Enikő

Sátán: Vass Csaba

Feleség: Bartalis Gabriella

 

dramaturg: Budaházi Attila

díszlet-jelmeztervező: Adriana Grand

rendező: Victor Ioan Frunză

 

Helyfoglalásra a 0266-314472-es vagy a 0751-039026-os telefonszámokon van lehetőség.

A produkció megtekintését 14 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma  és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. A mű Egressy Zoltán képviseltében a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra.