Bérletszünetben játsszák a Napsugár fiúkat

Bérletszünetben játsszák a Napsugár fiúkat

Az elmúlt évad több előadását is műsoron tartja a Csíki Játékszín. A vihar kapujában, a Viktória, az Özönvíz előtt és a Semmi a 2014/15-ös színházi szezonban is látható lesz, csakúgy mint október 12-én, vasárnap, 19 órakor Neil Simon vígjátéka, A Napsugár fiúk.

Helyfoglalás a 0266 – 314472-es vagy a 0751 – 039 026-os telefonszámokon.

A Csíki Játékszín október 14-én, kedden 19 órától A Napsugár Fiúk című vígjátékával a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban vendégszerepel. Jegyek elővételben kaphatók a gyergyószentmiklósi színházban, ugyanakkor helyfoglalásra is lehetőség van a 0752-227 751-es telefonszámon. A belépő ára felnőtteknek 15 lejbe, diákoknak és nyugdíjasoknak 9 lejbe kerül.

A csíkszeredai színházi nagyszínpadi produkciójában, Neil Simon vígjátékában, A Napsugár fiúkban Fülöp Zoltán, Jászai-díjas színművész Willie Clarkot alakítja. Partnere, a társulathoz csatlakozó, szintén Jászai-díjas pályatárs, Szélyes Ferenc, a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat tagja Al Lewis szerepét játssza a csíkszeredai produkcióban. Willie Clark és Alfred Lewis alkották hajdanán sok-sok évig a híres komikus párost, a Napsugár fiúk néven széles körben ismert duót. Tizenegy éve nem beszélnek egymással, mert Al egy napon úgy döntött, hogy visszavonul a pályáról és ezzel társa, Willie karrierjének is bealkonyult. Willie unokaöccse és ügynöke, Ben, aki folyamatosan megpróbálja nagybátyját színészi feladatokhoz juttatni egy nap óriási bejelentést tesz: a CBS csatorna egy tévé-showban szeretné ismét összehozni a párost, ahol elő kell adniuk egyik legendás jelenetüket.

NEIL SIMON

A NAPSUGÁR FIÚK

vígjáték két részben

szereplők: Willie Clark: FÜLÖP ZOLTÁN, Alfred Lewis: SZÉLYES FERENC, Ben Silverman: KOSZTÁNDI ZSOLT, Csinos ápolónő/ Nővér: SZABÓ ENIKŐ, Egy lelkes epizodista: KISS ERNŐ, hangok: KOZMA ATTILA, PUSKÁS LÁSZLÓ, PARÁSZKA MIKLÓS. Fordította: UNGVÁRI TAMÁS, koreográfus: ZAIBA  ANIKÓ, díszlet-jelmeztervező: SÁNTHA BORCSA, rendező: PARÁSZKA MIKLÓS.

Az előadás a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség engedélyével készült.

(Sajtóközlemény: Csíki Játékszín)