Bemutatóval zárja az évet a Váróterem Projekt

Bemutatóval zárja az évet a Váróterem Projekt

Bemutatóval zárja az évet a Váróterem Projekt független színházi társulat. A Hatodik nap című nonverbális mozgáselőadás a társulat új játszóhelyén, a kolozsvári ZIZ kulturális központban lesz bemutatva.  Az előadás december 18-án és 19-én, este 7 órától lesz látható, a ZIZ-ben (ZIZ – Art and Social Area, Párizs utca, 5-7. szám).

Ember. Nő. Ember és Nő. Férfi és Nő. Nő és Férfi.

Valakik, valamikor, Valaki szerint: hibáztak. Nagyon emberi történet. Két nagyon jól ismert egyén tragédiájáról. Nagyon személyes történet, és mégis: hogyan válik ennyire személytelenné? A férfiakra, mint csoportra gondolunk, a nőkre egyaránt. Hiányzik a személyesség, amihez viszonyulni tudnánk. Ha szabadulni szeretnénk, vagy felfedezünk magunkban olyan igényt, amely kibillent a felállított szabályrendszerből, a társadalom normaszegésnek értékeli és megbünteti.

Mit jelent a társadalmunkban egy pár? Mi a feladata?

Előadásunk nem a teremtéstörténetben, de abból kiindulva keresi a választ. Mérlegre helyezi a kapcsolatok erejét és szánalmát, az önmegvalósítást és az intimitáskeresést, az ember esendőségét és brutalitását, a vágy erejét és a normalitás kétségbeesett látszatát.

Ítéletmentes valóságot teremt, amelyben a néző könnyen megtalálja a helyét. Olyan valóság ez, amely szubjektív, intim, nem politizál és nem keres etikát. Olyan művészi alkotás, amely nem maszkulin vagy feminin, hanem emberi.

Éva. Ádám. Ember.

„Kész!” 

Rendező: Varga Hunor- József

Színészek: Varga Hunor-József, Veres Orsolya

Látványtervező: Gábor Zsófia

Mozgáskoordinátor: Györgyjakab Enikő

Technikus: Sipos Júlia

Külön köszönet: Made In Pata-Rât, Varga Ervin, Oana Mureșan

A járványügyi szabályozások miatt a helyek száma korlátozott, ezért a részvétel helyfoglaláshoz kötött. 

Az előadásokra itt lehet helyet foglalni.