Bemutatóra készül az Andrei Mureșanu Színház

Bemutatóra készül az Andrei Mureșanu Színház

Az Andrei Mureșanu Színház társulata egy kortárs szöveg bemutatójával zárja a 2017-es esztendőt. A Stephen King novella alapján készült Titkos ablak egy érzelmekkel és feszültségekkel telített előadás, ami Iris Spiridon rendezőnő kézjegye.  A rendezőnő – a román színházi élet egy különleges hangja, horror és thriller jellegű előadások alkotója – Stephen King világába vezet. Az előadás elsősorban  a fiatal nézőket célozza, remélve, hogy az ehhez hasonló sikerszövegek színpadra állítása felébreszti bennük az olvasás iránti igényt.

A titkos ablak történetének kiindulópontja : egy híres író elveszti a kontrollt műve felett és a fikció elkezd behatolni a valóságba. A pszichológiai terror amely ebből a helyzetből születik nem áll meg, míg az író le nem hatol lénye  legmélyebb bugyraiba, hogy feltárja mi is késztette ennek a történetnek a megírására. A történet legfontosabb és legérdekfeszítőbb része, a befejezés. Stephen King bevonzza a nézőt egy mágikus realizmus jellemezte, zavaros és ugyanakkor izgalmas univerzumba, melynek követése során nagyon figyelmesnek kell lennünk, figyelve a részletekre, az elrejtett dolgokra, arra amit nem hangzik el, a titkos puzzle darabokra. Egy nagyon mély és igaz szerelem története, arról, hogyan látjuk a megtörtént eseményeket az emlékezés fátylán keresztül. Van egy nagyon fontos üzenete az előadásnak: Fontoljátok jól meg kinek a lelkébe ültetitek el titkos kerteteket. (Iris Spiridon)

Az előadás előbemutatója 2017 december 21.-én, a bemutatója december 22-én 19 órától lesz az Andrei Mureșanu Színház székhelyén, a Művész teremben.

Az előadásban Liviu Popa, Elena Popa és Ghighi Eftimie játszik. Az előadás díszlet- és jelmeztervezői: Bianca și Sabina Veșteman, a zenéjét Petru Damșa jegyzi.

Jegyek vásárolhatóak a Városi Kulturális Szervezőirodában, vagy online a www.biletmaster.ro honlapon. Egy jegy ára 15 lej.