Bemutatóra készül a Váróterem Projekt

Bemutatóra készül a Váróterem Projekt

2018. október 18-án, csütörtökön este 7 órától kerül sor az évad első és a Váróterem Projekt 21. bemutatójára Fishez címmel.

Az előadás rendezője, koordinátora Sipos Krisztina, aki számos szerepkörben feltűnt már a társulat előadásaiban. Rendezőként ez a második produkciója a Kedd – choirtárs előadás után, mely sikeresen szerepelt többek között a budapesti Kolozsvári7, valamint a temesvári FEST-FDR 2017 elnevezésű fesztiválokon. 2017-ben a legjobb 35 év alatti színházi alkotónak járó elismerést kapta a Játéktér színházi folyóirattól.

A Fishez egy próbálkozás a közösségi alkotásra, az együttgondolkodásra, a kísérletezésre. Igyekeztünk a hierarchikus színházi struktúrával dacolva dolgozni, nem megvalósítva egyetlen ember elképzelését, hanem – ki-ki a saját szakterületét képviselve – egyenrangú alkotókként részt venni a próbafolyamatban. A határozott zenei struktúra szerint építkező előadás próbái a különböző médiumok (mozgás, szöveg, hang, tempó, stb.) szétválasztásával, és ezeken belül újfajta kapcsolatok kialakításával kezdődtek.  Az előadás egy relatív, asszociációkra épülő világban boncolgatja a test-idő-emlékezet hármasának témáját.

A bemutatóra tehát csütörtökön, október 18-án, 19 órától kerül sor a Váróterem Projekt stúdiójában, a ZUG-ban (Traian utca 40-42. szám).