Bemutatóra készül a Szigligeti Társulat

Bemutatóra készül a Szigligeti Társulat

Nyikolaj Erdman Az öngyilkos című abszurd komédiáját mutatja be április 1-én a Szigligeti Társulat, Botos Bálint rendezésében. A színházi világnap alkalmából, március 27-én, 17 órától az érdeklődők nyílt próba formájában nyerhetnek betekintést a próbafolyamatba.

A darab főszereplője, Szemjon Podszekalnyikov az állástalan kispolgár, sértődékeny és jó étvágyú.    Egy este kenőmájast szeretne enni, de a kirobbanó házastársi vitában olyan mélyen megsértődik, hogy végzetes döntésre szánja el magát. Ez a jelentéktelen helyzet indítja útnak azt a tébolyult versenyt, amelyben felvonul előttünk az értelmiség, a klérus, a művész – hogy a szerző általuk mutasson görbetükröt az emberi kicsinyességről.

Erdman darabja zavarba ejtően szórakoztat. Rengeteg humorral és az abszurd határait feszegető groteszk nyelven beszél a rendszerváltások alatt az egyén és a társadalom által megélt csalódásokról és vágyakról” – mondta el a készülő előadásról Botos Bálint. A rendező ugyanakkor hozzátette: „Izgalmas tapasztalat most már negyedjére dolgozni a Szigligeti Társulattal. Egyrészt sok örömteli viszontlátás, másrészt ismerkedés is van a közös munkában, hiszen a szereposztás egy részével először dolgozhatok”.

Az öngyilkos című előadás nyílt próbáját a színházi világnapon, március 27-én tartja a teátrum. Az esemény ingyenes. Az áprilisi előadásokra jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a premierre a Szigligeti-bérletek érvényesek, az április 2-án, 17 órától műsorra tűzött előadásra pedig a Papp Magda-bérleteseket várják.