Bemutatóra készül a Sectrum Színház – Farkas Ibolya Lédát alakítja

Bemutatóra készül a Sectrum Színház – Farkas Ibolya Lédát alakítja

 Március 4-én, szombat este 7 órától a színház Tatár Rózsa  kortárs  író  Ady és Adél –”Lázálmok” az életünkből  című monodrámáját mutatja be, amely 2o2o-ban elnyerte a Cédrus Művészeti Alapítvány Nívódíját . A dráma a magányos  és boldogtalan  Léda hattyúdala.  Az egykor bálványozott nő, a végzet asszonya  a halálos ágyán megidézi a halott költőt és  újraéli  viharos szerelmük  boldog és fájó pillanatait .

       Ady neve és szerelmi költészete örökre összekapcsolódott a Léda nevével, hiszen több, mint százötven szerelmes költeménye közül több mint fele Lédához szól. Brüll Adél, a nagyvilági   úrinő és Ady találkozása mindkettejük életében sorsszerű élmény volt. Ady azonnal beleszeretett az asszony nagyvilági varázsába és sugárzó nőiességébe. Hosszú és viharos szerelmüknek a költő vet véget. Kegyetlen szakítóversben számolt le nagy szerelmével, Lédával. Az  Elbocsátó, szép üzenet, az egyik leghíresebb szerelmi búcsúvers a magyar irodalomban.

„Kérem a Sorsot, sorsod kérje meg,

Csillag-sorsomba ne véljen fonódni

S mindegy, mi nyel el, ár avagy salak:

Általam vagy, mert meg én láttalak

S régen nem vagy, mert már régen nem látlak.”

                  Léda szerepében a marosvásárhelyi színházi élet Nagyasszonyát , Farkas Ibolya  Poór Lily-díjas színművészt láthatják.  A darabot  Török Viola rendezte.

            További előadások :  március  5.,vasárnap d.u.5 óra, 7., kedd , 11., szombat, valamint március 21., kedd este 7 óra Jegyek elővételben vásárolhatók a Spectrum Színházban.  Helyfoglalás: o744-3o1875