Bemutatóra készül a Puck Bábszínház

Bemutatóra készül a Puck Bábszínház

2016. január 16-án 11.00 órától kerül sor a Bábmesterek című előadás bemutatójára Vadas László rendezésében a kolozsvári Puck Bábszínházban.

Egy pajkos szellem, csintalan manó és tréfamester, név szerint Puck, szeretettel vár mindenkit a Puck-házba, annak is abba a szobájába, ahol minden megtörténhet. Itt játékká nemesülnek a munkaeszközök, barátok vesznek össze, ellenfelekből lesznek puszipajtások. Puck kedvenc játékát, a színházasdit legközelebbi játszótársaival, a William Shakespeare Szentivánéji álom című tündérjátékából származó (az eredeti műben megírt szerepkörükben módosult) mesteremberekkel játssza.

A kétkezi munkások nehezen találják a számukra hiteles kifejezési formákat, amíg Puck szellemtársa, a Játéktündér meg nem mutatja nekik a helyes utat: a munkaeszközüket bábként használhatják. Kezükben a tárgyak életre kelnek és ez megváltoztatja őket, magukat is. Csoda történik. A vitatkozás és marakodás helyét átveszi a közös játékkal járó lelkesedés és öröm.

Ha az ötödik életévedet betöltötted és meglátogatod Puckot, megpróbál téged is elvarázsolni dallamos és huncutan bájos világával.

Puck szerepében VINCZE TÍMEA vagy VELIGDÁN BOGLÁRKA mesterkedik, Zuboly cipészt GYÖRGY LÁSZLÓ testesíti meg, Vackor szabász szerepébe PÜNKÖSTI LAURA szabta be magát, KÖTŐ ÁRON a Dudás, vagyis a hangzatos muzsikus.
Ösztövér kertész alakját GIRITI RÉKA bájosítja, Orrondi takarító szerepét REKITA ROZÁLIA fényesíti, a Játéktündért pedig PATKA ILDIKÓ sugározza.

A szövegkönyvet William Shakespeare nyomán DEMETER FERENC segítésével
VADAS LÁSZLÓ, az előadás rendezője írta.
A díszletet és bábokat LŐRINCZ GYULA tervezte, a zenét pedig KÖTŐ ÁRON szerezte.