Bemutatóra készül a Puck Bábszínház

Bemutatóra készül a Puck Bábszínház

A Puck Bábszínház magyar társulata a 2023–2024-es évad újabb bemutatójára készül. Május 25-én, szombaton 11:00 órától kerül sor az Ukk-mukk-fukk, avagy Paprika Jancsi megmenti Meseországot című produkció bemutatójára. Az előadást a Blattner Géza-díjas Rumi László rendezi, akit a kolozsvári közönség már jól ismerhet, hiszen többször dolgozott már együtt a társulattal. Az előadás zenéjét Bakos Árpád szerezte, akinek neve szintén ismerősen csenghet, hiszen több közönségkedvenccé vált előadásunk zenei anyagát jegyzi. Olyan előadások létrehozása kötődik a kettejük nevéhez, mint például A brémai muzsikusok vagy az Árnyak színháza. Az előadás létrehozásában dramaturgként vett részt Csepei Zsolt, a Váróterem Projekt egyik alapító tagja és színésze.

A kiindulási pontként szolgáló karakter ötlete, az előadásban megjelenő mágikus direktor figurája, akinek célja, hogy minden mesehőst begyűjtsön múzeumába, Kovács Ildikótól származik. A rendező víziójaként a történet fókuszába az összefogás, a mesefigurák közös harca került, emiatt is különleges számunkra, hogy csaknem a teljes magyar társulat szerepel az előadásban. Nemcsak a Puck Bábszínház alapító tagjához való kötődése miatt jelentős ez a projekt, hanem azért is, mert a bábszínház utóbbi éveinek fontos alkotójával dolgozhattunk újra együtt.

Az Ukk-mukk-fukk, avagy Paprika Jancsi megmenti Meseországot című előadásunk során egy pompázatos helyre hívunk benneteket: egy puha fészekbe, ahol a bolyongó mesehősök végre megpihenhetnek. Az illető, akit a mesefigurák megmentőjeként szoktak emlegetni, egy igazi mágikus direktor, Dormadir a Mesemúzeum igazgatója. De várjunk csak, kedvenc meséink – az ő mesterkedése miatt – egészen másképp hangzanak! A varázslatot, amitől Dormadir megfosztja szeretett meséinket, csak egy valaki szerezheti vissza nagymamucikája báli legyezőjével: Vitéz László. De vajon elegendő segítség egy bohócdoktor, Paprika Jancsi és egy izgága kobold ahhoz, hogy az elhagyatott Meseország megmeneküljön?

Az előadást az 5 éven felüli nézőinknek ajánljuk.