Bemutatóra és fesztiválszereplésre készül az Udvarhely Bábműhely

Bemutatóra és fesztiválszereplésre készül az Udvarhely Bábműhely

Vasárnap, október 3-án délelőtt 11 órától kerül sor az Udvarhely Bábműhely első bemutatójára, a 2021/2022-es évadban. A Benedek Elek meséiből inspirálódó interaktív, szabadtéri bábos játék A hétszépségű királykisasszony, egy igazán egyedi élményt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hiszen a játék során meseszereplőkké, a történet alakítóivá válnak a kalandban résztvevők. „Mesénk egy nagy históriás könyv olvasásával veszi kezdetét, amelynek soraiból megtudhatjuk, hogy elrabolták a napnyugati király lányát. Hogy, hogy nem megérkezik történetünk királyfija és megtudva mi történt, eldönti: ő bizony felkutatja és megszabadítja a szépségéről méltán híres királykisasszonyt. Erre a kalandokkal teli útra hívja magával a mesével utazó fiúkat és lányokat, legyenek kicsik vagy nagyok. Hogy mi minden vár rájuk e mesebeli kaland során? Kikkel találkoznak, és milyen feladatokat kell teljesíteniük? A válaszokat csak az kapja meg, aki vállalja a veszedelmeket és a királyfival tart. Kalandra fel!” – áll az előadás ismertetőjében. 

A hétszépségű királykisasszony c. bábos játékotAlbert Orsolya, Lukács Emőke, Pál Attila és Szűcs-Olcsváry Gellért, Wagner Áron, Erdős Orsolya m.v., Hanzi Réka m.v., Balló Helga m.v. keltik életre. Az előadást Lukács Emőke, az Udvarhely Bábműhely vezetője rendezte.  Az előadás látványtervét és a bábokat Balázs Gyöngyi m.v. és Bíró Boglárka m.v. készítették. A produkció zenéjét Pál Attila jegyzi. Az előadás koreográfusa: Hajdó Lóránt m.v.. Az alkotó csapat szabadtérre tervezte a családi meseélményt, hogy a megszorítások dacára is tudják játszani az előadást, amely jövő héten hat alkalommal lesz megtekinthető, október 4-én, 5-én és 6-án 10 órától és 12 órától.

A vasárnapi családi bemutató ingyenes, azonban kizárólagosan csak előzetes helyfoglalással lehet részt venni az előadáson. A további előadásokra is kizárólagosan csak előzetes helyfoglalással tudunk jegyet biztosítani. Jegyek elővételben személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között. Tel: +40 266 212131 .

A Bábműhely nem pihenhet sokat, hiszen Nagyváradra utazik, ahol 2021. október 9-én, szombaton 10 órától az V. Fux Feszt, az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja keretén belül a bukovinai  székely népmesékből, Szabó Attila rendező által írt  nagysikerű bábjátékát Az öreg király hagyatékátjátssza.

Az öreg király hagyatékának szereplőit Albert Orsolya, Lukács Emőke, Pál Attila és Szűcs-Olcsváry Gellért keltik életre. Az előadás látványtervét Bartal Kiss Rita Blattner-díjas bábrendező, színész és tervező készítette. A produkció zenéjét Pál Attila és a társulat volt tagja, Pásztor Márk jegyzi. 

A társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó idén javarészt az erdélyi bábszínházakra fókuszál, kivéve a zárónapot, amelyen a debreceni Vojtina Bábszínház vendégszerepel. Az erdélyi bábszínházak előadásai mellett könyvbemutató, képzőművészeti kiállítás, valamint a fesztivál zárónapján az Arcadia Társulattal közös bábos felvonulás várja a közönséget, közölték a szervezők.