Bemutatók a Puck Bábszínházban

Bemutatók a Puck Bábszínházban

Május második felében két új előadással várja közönségét a kolozsvári bábszínház. Elsőként szombaton, május 22-én, 11:00 órától a Palkó és Panna bemutatójára kerül sor. Ezt követően, május 27-én 18:00 órától a Félúton című ifjúsági előadást láthatja a közönség.

A hosszú ideig tartó bezártság eredményesen telt a kolozsvári bábszínházban is. Szombaton, május 22-én a Pünkösti Laura által rendezett Palkó és Panna című előadást láthatja a közönség. Az előadás a hároméves korosztály számára szól.

A cselekmény középpontjában Palkó, a virgonc kisfiú áll. Nincs neki játszótársa, de emiatt egyáltalán nem szomorkodik, hiszen élénk fantáziájának köszönhetően folyton elbarangol valamerre. Gyakran szó szerint is. Egyik nap, miközben a kertben játszik, szárnyra kap a képzelete és egy egész mesevilágot talál ki magának, melyben találkozik Pannával, a csillagvirággal, aki Palkó pajtása lesz. A két gyerek meséről mesére repül a szél szárnyán. 

Az előadásban egy kalandos napjukat követhetjük végig. A gyerekek előbb a Hatalmas Szívű Király országába látogatnak, ahol épp a gyengélkedő uralkodóért aggódik a birodalom népe. Majd a Türkiz király ablakán lesnek be, aki épp házasságra adja a fejét. A nap végére Palkó megbizonyosodik róla, hogy akinek ilyen színes képzelőereje van, annak többet sosem kell egyedül játszania. Az előadás főszereplője a két gyerek, akik szelek szárnyán repítik a közönség képzeletét is és bebizonyítják, hogy tartogatnak még újdonságot a királyok és királylányok történetei.

Az előadás szövegkönyvét Patka Ildikó meséi alapján Szakács Kincső írta; zenéjét Kötő Áron szerezte; rendezőasszisztens: Giriti Réka; a díszlet és bábok Elena Ilaș tervei alapján készültek; előadják: Patka Ildikó, Bondar Tibor, Kötő Áron.

Félúton
Fotó: Puck Bábszínház

Május 27-én, csütörtökön, 18:00 órától kerül sor a második bemutatóra. A Félúton a 14 éves korosztály számára szól és olyan aktuális kérdésekkel foglalkozik mint a felnőtté válás és az ezzel járó bizonytalanság.

Minden kamasz életét három fontos tényező határozza meg: suli, család, szerelem. Ezek a témák bontakoznak ki a mozaikszerűen építkező előadásban és adnak bizonyosságot arról, hogy mindaz, ami a főszereplőkkel történik, megtörténhet másokkal is. Ugyanazoktól a dolgoktól félnek ők is és ugyanúgy látják a világot, mint a hasonló korban levő fiatalok. Az előadás interaktív részeinek köszönhetően pedig lehetőség adódik arra, hogy a közönség ne csak gondolatban, hanem szóban is viszonyulni tudjon a közös ügyhöz.

Az előadás rendezői és előadói Balogh Dorottya, valamint Mostis Balázs, akik a bábokat és a díszletet is tervezték, illetve kivitelezték. A zenét Domokos Előd szerezte, a rendezőasszisztens Erdei Emese volt.

A bemutatókra jegyeket előadáskezdés előtt fél órával lehet vásárolni a bábszínház pénztárában, a következő áron: gyerekeknek 10 lej, felnőtteknek 40 lej, nyugdíjasoknak 20 lej, valamint 60 lejbe kerül a hat belépést biztosító bérlet.

További információ: https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz, illetve a 0731837693 telefonszámon (Jakabfi Ágnes – közönségszervező).