Bemutató a Szigligeti Színházban

Bemutató a Szigligeti Színházban

Heinrich von Kleist A Schroffenstein család (A bosszú) című színművének országos premierjére készül a Szigligeti Színház Szigligeti Társulata: a magyar nyelvterületen ritkán játszott, Romániában először műsorra tűzött előadást március 6-án, pénteken mutatja be a nagyváradi teátrum, Kovács D. Dániel Junior Prima-díjas rendező színrevitelében.

Heinrich von Kleist magyar nyelvterületen ritkán játszott drámáját leginkább a Rómeó és Júliához szokták hasonlítani: a két szembenálló család konfliktusának áldozatául ugyanis itt is fiatal szerelmesek válnak. A feszültség forrása egy örökösödési kérdés, amelynek körülményei egyik fél számára sem tisztázottak. Kinél van az igazság? – Kovács D. Dániel rendezése erre az alapvető kérdésre keresi a választ, miközben fiatalos lendülettel és humorral közelíti az öniróniától sem mentes romantikus drámaszöveget.

Az előadás rendezője Kovács D. Dániel Székely Gábor és Bodó Viktor rendezői osztályában végzett, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2015-ben. Az egyetem elvégzése után a magyar színházi élet legkiemelkedőbb műhelyeiben dolgozott már, így például a Vígszínházban, a Katona József Színházban, az Örkény Színházban is. Mindezek mellett kiemelkedő alkotója a független színházi szcénának is, 2019-ben több fiatal rendezővel együtt megalakították a Narratíva Produkció független színházat. 2015-ben Junior Prima-díjat kapott, ugyanakkor a legígéretesebb pályakezdő díját is elnyerte.

A Schroffenstein család március 6-ai bemutatójára a Szigligeti Ede-bérletek, a március 8-án, 19 órától kezdődő előadásra pedig a Halasi Gyula-bérletek érvényesíthetők. Jegyek kaphatók a színház jegypénztárában (Moscovei / Szilágyi Dezső utca 7. szám), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

 

További előadások:

Március 8., 19:00 – Halasi Gyula-bérlet

Március 23., 17:00 – Juhász Gyula-bérlet

Március 27., 19:00 – Ady Endre-bérlet

Április 1., 2., 17:00 – Szacsvay Imre-bérlet

Április 19., 17:00 – Gábor József-bérlet