Bemutató a Puck Bábszínházban

Bemutató a Puck Bábszínházban

Pénteken, június 29-én 18:00 órától a Jancsó Hajnal által rendezett Az összecsukható nagymama című előadás bemutatójára várunk kicsiket, nagyokat! Az előadást szombaton, 30-án 11:00 órától is meg lehet nézni.

Az összecsukható nagymama a város nagyáruházának egy innovatív terméke, amely mos, főz, takarít, mesét olvas és a tanulásban is segít, a vállán pedig van egy gomb, amellyel össze lehet csukni. A nagymamát megvásárolja Dorka és Dömötör családja, az együttélés szépen alakul, egy napon azonban a gomb meghibásodik, s nagymama többé már nem csukható össze. Mivel garanciában van, a szülők reménnyel telve viszik vissza az áruházba, hogy kicseréljék…

„A család tagjai az elektronikus világ szülöttei. Testük minden része ebből építkezik, mozdulataik és gondolataik ezt a világot tükrözik. Selejtes elektronikai, technikai elemek segítségével és nagyon nagy szeretettel hoztuk őket létre. A múltat idéző nagymama-figura emberi mivolta élettel tölti meg az elgépiesedett generációk mindennapjait.” – vallja Jancsó Hajnal, az előadás  rendezője.

Az előadás zenéjét Sipos Krisztina készítette, és a következőket meséli róla: „Kihívás volt számomra gyerekekhez szólni és újat tanulni, illetve a témához igazodni. Igyekeztem az én felnőtt elvárásaimat háttérbe helyezni és megpróbáltam visszaugrani időben a saját gyerekkorom játékosságaiba.”

 

Színlap:

Bemutató időpontja: 2018. június 29.

Helyszín: Puck Bábszínház

Alsó korhatár: 3 év

Az előadás időtartama: 45 perc

Szerző: Szőcs Margit

Rendező és tervező: Jancsó Hajnal

Dramaturg: Kiss Melinda

Az adaptáció fordítója: Lőnhárt Melinda

Zeneszerző: Sipos Krisztina

Szereposztás: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, László Réka, Rekita Rozália, Urmánczi Jenő

Hangosító: Cebrat Szilárd

Világosító: Portik Zoltán

Díszletező: Balog Ferencz, Tóthpál Tamás

Ügyelő: Kovács Ferenc

Plakátterv: Kalló Angéla