Bányavirág: bemutató előadás a Nagyváradi Vár szabadtéri színpadán

Bányavirág: bemutató előadás a Nagyváradi Vár szabadtéri színpadán

Augusztus 19-én, pénteken 20 órától a Szigligeti Nyári Esték programsorozat részeként mutatja be a Szigligeti Társulat Székely Csaba Bányavirág című tragikomédiáját. A minőségi szórakozást ígérő premier helyszíne a Nagyváradi Vár szabadtéri színpada, rendezője pedig a fiatal nagyváradi tehetség, Hunyadi István.

A kortárs erdélyi drámairodalom többszörösen díjazott alkotását Hunyadi István színművész viszi színre, akinek ez az első rendezői munkája. A Szigligeti Nyári Esték sajtótájékoztatóján a fiatal alkotó elmondta: „A színészek részéről igazi örömjátékra számíthatunk – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az alkotók a saját szabadidejüket feláldozva fognak részt venni ebben a különleges próbafolyamatban, amely során először nyílik alkalmunk a várszínpadon dolgozni”.

A Bányavirág egy eldugott székely bányavidék története, amelynek jellegzetes szereplői a mélyszegénység mellett komoly érzelmi válsággal is szembe kell nézzenek. Székely Csaba társadalomkritikájához azonban szorosan hozzátartozik a humor: a jellem- és helyzetkomikum, valamint a nyelvi játékok így egy elgondolkodtató, ugyanakkor páratlanul szórakoztató előadást hoznak létre.

A rendhagyó bemutatóra jegyek a színház jegypénztárában (nyitva keddtől péntekig 14-19 óra között), a www.biletmaster.ro oldalon, valamint a szabad helyek függvényében egy órával az előadás előtt a helyszínen is válthatók.