BÁLINT-NAPI ÁJLÁVJÚ A TEMESVÁRI SZÍNHÁZBAN

BÁLINT-NAPI ÁJLÁVJÚ A TEMESVÁRI SZÍNHÁZBAN

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Bálint-napi akciót hirdet minden szerelmespárnak (és nem csak). Hozza el kedvesét február 14-én a Puskás Zoltán rendezte Ájlávjú előadásra és egy jegy áráért kettővel ajándékozzuk meg Önöket a színház jegypénztárában.

Jimmy Roberts – Joe DiPietro páros musicalje bájosan irónikusan, őszintén, de mindenekelőtt szórakoztatóan mesél a (pár)keresésről, a szerelemről, házasságról, szexualitásról és minden másról is, ami ide tartozik. A zenés mű a „kapcsolat” mindennapi rejtvényére kínál megoldást, megmutatva annak igazságait és a körülötte keringő mítoszokat.

Fotó: Nagy József

A darab a  partner-és párkeresés, majd a házasság témaköréből vett rövidebb-hosszabb jelenetek, szólók és duettek füzére. E  jelenetek szereplői mindig mások, ám a szingliség, a szexuális kielégületlenség, a párkapcsolatok problémái ugyanazok.  Nem lehet egyedül élni, de nem lehet párban sem, mégis mindenki ez utóbbit áhítja, s ha eléri, még a látszólag boldog  együttlétet is igyekszik felrúgni, hiszen – hogy egy másik előadásból vett idézettel éljek – jó egy-két szelet az otthoni  kenyérből, de kell néha a másé is. – Nánay István

Természetesen ezen az estén nem csak azokat várjuk, akik megtalálták már azt a bizonyos nagybetűs másikat, hiszen ki tudja… Az előadás tisztelettel adózik azoknak, akik szerettek és vesztettek, akik orrabuktak a szerelem ajtajának küszöbén és azoknak, akik nem féltek megkérdezni: „Szia! Mit csinálsz szombat este?”