Bábszínházi Világnap a Puck Bábszínházzal

Bábszínházi Világnap a Puck Bábszínházzal

Interaktív sétával, komatállal, és természetesen bábelőadással ünnepli a Puck magyar tagozata a bábszínházi világnapot. Március 21-én, kedden 16 órától szeretettel várunk minden kedves érdeklődő gyermeket és felnőttet.

Interaktív sétára hívjuk a nagycsoportos és iskolás gyerekeket és szüleiket, a Bábkereső  című játékban bábokat és bábszínészeket kell keresni városszerte (a központban). A bábszínésznek és a bábnak a gyerekek egy-egy (bármilyen) kérdést kell feltegyenek, majd megkapják a következő megkeresendő helyszínt és bábos mesefigurát. A játékba a Puck Bábszínházban lehet bekapcsolódni 16-tól 17 óráig, a játék az Életfa Egyesület székhelyén (Magyar utca/21 Decembrie 1989 78. szám) záródik, ahol 17.30-tól gyerekjátékok és komatál várja majd a célba érőket. 18.30-tól a Puck és a többiek című előadást játsszuk.

Mindezekre a belépés ingyenes.

Néhány szó a bábszínházi világnapról

Az ezredfordulón, 2000-ben, németországi kongresszusán döntött úgy a Nemzetközi Bábművész Szövetség, hogy a színházi világnap mintájára legyen a bábosoknak egy külön ünnepe. „Akkor már joggal éreztük úgy, hogy ez a műfaj nagykorúvá vált. Minden más színháznál szélesebb korosztálynak játszik. Fiataloknak, öregeknek, felnőtteknek, kamaszoknak, gyerekeknek, néha még csecsemőknek is. (…) Dadi Pudumjee, a Nemzetközi Bábművész Szövetség mostani elnöke azt mondta: a mi ünnepünk csakis akkor lehet, amikor az egész földkerekségen mindenütt süt a nap. Ez pedig március 21-én van, a tavasz első napján. “ (Balogh Géza Jászai Mari-díjas rendező, az UNIMA nemzetközi és magyar vezetőségének tagja)

Program

16.00 Bábkereső (interaktív séta gyerekeknek és szülőknek) – Indulás a Puck Bábszínházból

17.30-18.30 Játék és komatál az Életfa Egyesületnél

18.30 Puck és a többiek (bábelőadás) – Életfa Egyesület székhelye (21. Decembrie 1989./Magyar u. 78. sz.)

A rendezvény szervezői:

Kolozsvári Puck Bábszínház

Életfa Családsegítő Egyesület

Partnerek:

Tekergő Meseösvény Egyesület

Báthory István Elméleti Líceum

Kolozsvári Református Kollégium

Apáczai Csere János Elméleti Líceum

Szabók Bástyája – Városi Kulturális Központ

Koffer kávézó és könyvesbolt