Bábszínházas hétvége Nagyváradon

Bábszínházas hétvége Nagyváradon

A Szigligeti Színház Lilliput Társulata két különleges produkciójára is sor kerül a hétvégén: február  14-én, pénteken  11 órától a Kormos képpel mutogat című előadás tekinthető meg az Árkádia Bábszínház színpadán, míg február 16-án, vasárnap 11 órától a Kezeslábasra kerül sor a bábszínház stúdiótermében.

Kormos István 12 magyar népmesét írt meg versformában, ebből hármat használ fel a Kormos képpel mutogat című előadás: az első egy ostoba farkasról, a második furfangos parasztról, a harmadik pedig csudamód táncoló kecskéről szól. Ami a három mesét összefűzi: Kormos csodálatos verses szövege, valamint a zenei világ.

Kormos képpel mutogat

A Kezeslábas című előadás Bartal Kiss Rita elképzelései alapján készült, rövid, 15-20 perces játék, kifejezetten csecsemőkorú gyermekek számára. Az előadásban fontos szerepet kap a látvány, az egyszerű, de látványos díszlet, a színek, a fények, a játék, minden, ami egy kisbaba számára érdekes és izgalmas lehet. Erre a produkcióra csak előzetes helyfoglalás esetén lehet jegyet váltani. A részvételi szándékot a Szigligeti Színház jegypénztáránál, a 0259/401-140-es telefonszámon lehet jelezni, keddtől péntekig 11-17 óra között.