Bábok Múzeuma Kolozsváron

Bábok Múzeuma Kolozsváron

Idén is átköltöznek a Bánffy-palota kiállítótermébe a Puck Bábszínház bábjai. A 2021-2022-es évadban bemutatott előadásokból készült kiállítást 2022. július 6-17. között lehet megtekinteni.

A Bábok Múzeumának 16-ik kiadása két magyar, illetve két román nyelvű előadás bábjait és díszletelemeit mutatja meg a közönség számára. A 2021. októberében bemutatott Plüm-Plüm kalandjai (rendező: Varga Ibolya), valamint a 2022. januárjában bemutatott A brémai muzsikusok (rendező: Rumi László) szereplői mind arra várnak, hogy a gyerekekkel közelebbről is megismerkedjenek, a színpad-nézőtér távolságot leküzdve, testközelből szemlélhessék egymást.

A román tagozat részéről az Alfonzó és a boszorkány (Alfonso și vrăjitoarea, r: Decebal Marin), valamint A nyughatatlan kalap (Pălăria buclucașă, r: Rachel Warr) előadások bábjai láthatók a kiállítótérben.

Az idei kiállítás újdonságot is tartogat, hiszen nem csak a bábok és a díszletelemek láthatók, hanem a Kolozsvári Műszaki Egyetem (UTCN) Építészet szakos diákjainak látványtervei is. A diákok a WonderSpace projekt keretén belül a 2022. szeptemberében megszervezendő WoderPuck Utcaszínház Fesztiál dekorációjára javasoltak ötleteket, azoknak az elkészült makettjeit láthatják az érdeklődők. Az őszi fesztivál alatt a kiválaszttott munkákat majd teljes nagyságukban is meg lehet tekinteni. 

A Bábok Múzeuma a Bánffy-palota programja és jegyárai szerint látogatható, minden héten szerdától vasárnapig 10:00-17:00 óra között.