Az utolsó Tévedések Vígjátéka Szatmárnémetiben

Az utolsó Tévedések Vígjátéka Szatmárnémetiben

A Szatmárnémetiben rendezett MAFESZT részeként a Harag György Színtársulat az egyik legkedveltebb előadásával lép színpadra április 22-én, vasárnap 19 órai kezdettel az Északi Színházban: a Tévedések vígjátékával. A szakmai szempontból is rendkívül sikeres produkciót a 2016/2017-es színházi évadban mutatta be a társulat, a premier óta pedig számos helyszínen játszották. Bérletben játszotta a társulat Nagykárolyban, Nagybányán és Sepsiszentgyörgyön, meghívott előadás volt Gyergyószentmiklóson, a Kisebbségi Színházak Kollokviumán, a magyarországi Gyulán tartott nemzetközi Shakespeare Fesztiválon és a nagyváradi Varadium Fesztivál is műsorára tűzte. Bemutatták továbbá a budapesti Nemzeti Színházban és nemrég a Thália Színház színpadán láthatta a fővárosi közönség, a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén. Ezt az előadást rögzítette az M5 kulturális televíziós csatorna is.

Most pedig újra a szatmárnémeti közönség láthatja, utolsó alkalommal székhelyen, az Északi Színház színpadán.

Az előadás szereplői Kovács Nikolett, Rappert-Vencz Gábor, Diószegi Attila, Nagy Csongor Zsolt, Orbán Zsolt, Bodea Tibor, Bessenyei István, Nagy Orbán, Frumen Gergő, Varga Sándor, Nagy Tamás, Méhes Kati, Moldován Blanka, Budizsa Evelyn, Keresztes Ágnes, valamint: Jónás Rudolf, Kecskés Szabolcs, Varga Gyula, Budai József.

A darab rendezője a kétszeres UNITER- és Jászai-díjas rendező, Bocsárdi László, dramaturgja Benedek Zsolt, zeneszerzője Boros Csaba. A produkció jelmezeit Kiss Zsuzsa, díszleteit pedig Bartha József UNITER-díjas tervező, vizuális művész, egyetemi oktató készítette. Az előadás fénytervezője Bányai Tamás, Jászai-díjas light-designer volt, rendező- és tervezőasszisztensekként pedig Poszet Nándor, Fornvald Gréti és Szabó Anna segítették a stáb munkáját. A produkció létrejöttében ügyelőként és súgóként Fábry Zoltán és Nagy Anikó vett részt.

Az előadásra jegyek az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu-mail címen lehet érdeklődni.