Az új kormányrendelet-módosítás értelmében elmarad a bemutató a Csíki Játkszínben

Az új kormányrendelet-módosítás értelmében elmarad a bemutató a Csíki Játkszínben

A Kulturális- és az Egészségügyi Minisztérium szeptember 1-én megjelent 3.142/1.495/2020-as számú kormányrendeletének október 6-án érvénybe léptetett 1.708/6.10.2020-os kiegészítése alapján a színházi előadások hossza nem haladhatja meg a 2 órát, illetve a produkció időtartama alatt nem lehetséges a szünet.

Ennek értelmében a Csíki Játékszín október 9-én, péntek este 7 órától nem mutathatja be Vladimir Anton rendezésében Shakespeare III. Richárd című drámáját az előadás 3 órás időtartama miatt.

Ennek következtében a III. Richárd az októberre meghirdetett időpontok egyikén sem kerülhet műsorra. Ez október 9-én (pénteken) a Hamlet bérlet 1-el, október 10-én (szombaton) a Hamlet bérlet 2-vel, október 11-én (vasárnap) a Liliomfi bérlet 1-el rendelkező nézőket érinti.

Az október 29-ére tervezett dátumon a III. Richárd helyett a Pájinkás János című előadás lesz látható, amelyre az Antigoné bérlet 1. érvényes.

A Pájinkás János című produkcióra novemberben továbbra is érvényesíthetők lesznek a tavalyról elmaradt bérletek.

A Csíki Játékszín minden műsorváltozással kapcsolatos döntését a törvényt betartva a nézők, valamint a munkaközösség egészségének védelmében hozza.  A színház köszöni a nézők türelmét, megértését.

Forrás: Csíki Játékszín