Az Udvartér Teátrum vendégjátéka Csíkszeredában

Az Udvartér Teátrum vendégjátéka Csíkszeredában

A kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum január 25-én szombaton és 26-án vasárnap a Csíki Játékszínben játssza Yasmina Reza kortárs szerző darabját a Művészetet. Az előadás rendezője Barabás Árpád, korábban a Csíki Játékszínnél Az öldöklés istene című előadást rendezte.

Serge, Marc és Yvan régóta barátok, azonban egy jelentéktelennek tűnő nézeteltérés miatt úgy tűnik, veszélybe került ez a barátság: Serge óriási pénzösszeget fizet egy olyan kortárs művészeti alkotásért, mely Marc szerint teljesen értéktelen. Yvan igyekszik kibékíteni a feleket, azonban az esztétikai érzék és művészetfelfogás terén való nézetkülönbségek egyre erősödnek közöttük, míg végül elfeledettnek hitt korábbi sérelmeik is felszínre tőrnek.

Mi vajon hogy állunk a barátsággal? Nem háborít fel, ha olyant tesz a barátunk, amivel nem értünk egyet? Jó vele együtt nevetni másokon? Szeretjük-e őt akkor is, ha másképp vélekedik a világról, ha nem fogadja el a segítségünket, ha titkai vannak előttünk…? És ha gerinctelen, behízelgő alakká változik a barátunk, vajon a szemébe merjük ezt mondani?

Szereplők:

Marc: Lung László Zsolt

Serge: Kolcsár József

Yvan: Kiss László

RENDEZŐ: BARABÁS ÁRPÁD

Díszlettervező: Szűcs-Olcsváry Gellért

Dramaturg: Deák Katalin

Ügyelő és súgó: Veress Emőke

Az előadást két nap alatt négy alkalommal játssza a kézdivásárhelyi színház a Csíki Játékszín Hunyadi László Kamaratermében. Mindkét nap 17 és 20 órai kezdettel látható a produkció.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/muveszet/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

Az előadás hossza 1 óra 20 perc