Az Országos Színházi Fesztivál meghívottja a Tomcsa Sándor Színház

Az Országos Színházi Fesztivál meghívottja a Tomcsa Sándor Színház

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház is jelen lesz a legrangosabb hazai színházi fesztiválon. A társulat a neves román rendező Mihai Măniuţiu: Szebb az élet halál után című nagyszínpadi produkcióját mutatja be az október 24 – november 2. között Bukarestben megrendezett 24. Országos Színházi Fesztiválon ( Festivalului Naţional de TeatruFNT).

A Mihai Măniuţiu rendezte darab, amely a 2014/2015-ös évadnyitó előadása „Egyszerre vicc, provokáció, meditáció és felzaklató kérdés. Nem akar választ adni, csupán bemutatja a halottak képzeletbeli világát, egyet a lehetőségek közül, a „metafizikai kabaré” eszközével.

A Tomcsa Sándor Színház társulatának előadását az Odeon Színház nagytermében ( Sala Majestic) október 24-én, a fesztivál nyitónapján, 18 és 20 óra 30 perctől tekintheti meg a közönség.

 A székelyudvarhelyi színház nem első alkalommal van jelen a seregszemlén, legutóbb 2008. november 3-án szerepelt a FNT-n, a Sorin Militaru rendezte Elektra című tragédiával.

A fesztivált az UNITER, a Kulturális Minisztérium, Bukarest Polgármesteri Hivatala és az ARCUB szervezi, művészeti igazgatója Marina Constantinescu kritikus, aki a résztvevő darabokat beválogatta.