Az M Studio előadása Marosvásárhelyen

Az M Studio előadása Marosvásárhelyen

2018. október 12-én, pénteken este 7 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében tekinthető meg a sepsiszentgyörgyi M Studio vendégjátéka, a To_R|FEAST című mozgásszínházi előadás.

Frenák Pál az M Studio csapatával egy elképzelt festenről, összejövetelről, a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél. A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia a lineáris és a spirális energia játékából építkezik. A látszólag hétköznapi helyzetek sora olykor konstruktív, olykor pedig dekonstruktív módon találkozik, és e találkozásból létrejövő új minőség vezet el a káoszból egy megélhető valósághoz.

Koreográfia és koncepció: Frenák Pál; A koreográfus asszisztensei: Halász Gábor, Maurer Milán, Vasas Erika; Zeneszerző: Gryllus Ábris; Light design: Marton János; Alpin technika: Zoltai György; Kellékmester: Zayzon Ádám; Előadók: Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila

A számos hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett francia-magyar koreográfus, Frenák Pál a 80-as évektől kezdődően Párizsban és Budapesten él és dolgozik. Gyermekkorának meghatározó élménye, hogy szülei siketek és nagyothallók voltak, így az anyanyelvként elsajátított jelnyelv művészeti munkájának szerves részét képezi. Frenák Pál a kortárs európai táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival.

A 16 éven felülieknek ajánlott előadásra érvényesek a Bernády György mecénásbérletek.

Jegyek válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (telefon: 0372 951 251), a Színházban működő jegypénztárban (telefon: 0365 806 865) valamint online, a biletmaster.ro  honlapon.